Okonomiyaki – japanske pannekaker
Okonomiyaki er en japansk pannekake med mange valgmuligheter på ingrediensene. Tradisjonelt er basen kål, men denne har vi fylt med den ene hjertesalaten vi hadde liggende i kjøleskapet. Oppskriften gir en gyllen anledning til å kombinere kjøleskapsrydding med et godt måltid!
Ingredienser
Okonomiyaki
2 små gule løk
1 hjertesalat
2 gulrøtter
6 egg
100 g grovmalt sammalt hvetemel
1 ts salt
½ ts malt pepper
2 ts revet frisk ingefær
1 ts chilipaste (kan sløyfes)
2 ss olje til steking
Topping
6 ss hoisinsaus
6 ss majones
1 ss chilipaste
4 vårløk
4 ss syltet ingefær
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Rens løk og snitt dem i små tynne båter.
- Skyll og tørk hjertesalaten, og snitt den i tynne skiver. Skrell og riv gulrot.
Vi har brukt hjertesalat, men du kan også bruke en halv liten hodekål, kinakål eller annen type salat. Bruk det du har i kjøleskapet!
- Bland salat, revet gulrot og løk sammen med melet og krydderet i en bolle. Pisk sammen eggene i en annen bolle, og rør det deretter inn i melblandingen.
- Hver av disse okonomiyakiene blir så stor som en kaketallerken. Stek en fjerdedel av røren i en stekepanne med olje på middels varme. Skyv røren litt ut, slik at den får riktig størrelse. Stek okonomiyakiene gylne på begge sider. Hold dem varme inne i en stekeovn på 160 grader mellom stekingene.
- Bland majones og chilipaste. Rens og snitt vårløk.
- Server okonomiyaki med hoisinsaus, chilimajones, syltet ingefær og vårløk.
>> Har du andre matrester du vil bli kvitt? Her er flere oppskrifter på restemat-pannekaker.