Ostekake med pepperkakebunn
Denne ostekaken med pepperkakebunn gir restene av riskremen nytt liv! Pepperkakene i bunnen gir en kake full av julens beste smaker.
Ingredienser
Ostekakebunn:
240 g pepperkake eller andre julekaker som biscotti eller sirupsnipper
120 g smør
30 g mandler (kan sløyfes)
Ostekakemasse:
6 plater gelatinplater
200 g gresk yoghurt
200 g kremost naturell
2 egg
180 g melis
200 g risgrøt eller riskrem
4 ts sitronsaft
Bringebærsaus:
225 g frosne bringebær
100 g melis
2 ss sitronsaft
Pynt:
1 pk bringebær (á 175 g)
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Kjør pepperkaker (eller andre julekaker som biscotti eller sirupsnipper) og mandler i en hurtighakker eller blender til de er knust.
- Smelt smør i en liten kjele og hell smeltet smør i den knuste kjeksen. Rør det sammen.
- Kle bunnen av en springform (ca. 20 cm i diameter) eller en rektangulær form (ca. 20×25 cm) med bakepapir.
- Press ut kjeksblandingen i formen slik at den blir flat og kompakt.
- Legg gelatinplater i kaldt vann i 5 minutter.
- Bland sammen kremost, gresk yoghurt, egg og melis i en bolle. Rør inn risgrøt/riskrem i blandingen.
- Varm sitronsaft i en liten kjele, trekk kjelen av platen og smelt gelatinplatene i saften.
- Bland litt av osteblandingen i gelatinen, og ha deretter gelatinen tilbake i bollen med osteblandingen.
- Rør rundt og hell blandingen over bunnen i formen.
- Sett kjølig til kaken stivner.
- Ha tinte bringebær, melis og sitronsaft i en foodprocessor, kjør til massen er glatt og sil den.
- Server ostekaken med friske bringebær og bringebærsaus.
Kilde: MatPrat