Pæresyltetøy
Et deilig pæresyltetøy laget på gråpærer med smak av kanel lager du enkelt på under 1 time.
Ingredienser
2 kg gråpærer
400 gram sukker
saft og revet skall fra 1 sitron
2 kanelstenger
1 ½ dl vann
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
-
Skrell og kutt pærene i små biter, 2-3 cm.
-
Ha pære, revet sitronskall, sitronsaft, kanelstenger og vann i en stor kjele og kok opp. Ta kjelen av plata og rør inn sukker til det er oppløst.
-
Kok syltetøyet opp igjen og la småkoke i ca. 15 minutter eller til pærene er myke. Ta ut kanelstengene etter ca. 10 minutter. Om du ønsker kraftigere kanelsmak kan du la dem ligge lenger. Smak deg frem.
-
Ha ferdigkokt pæresyltetøy i varme, steriliserte glass med lufttette lokk. Bruk gjerne vid trakt når du heller over for å unngå søl, hvis du har. Sett straks på lokk, merk med innhold og dato.
-
La syltetøyglassene stå på kjøkkenbenken natten over for å kjøles ned til romtemperatur. Oppbevar mørkt og kjølig.
- Nyt gjerne pæresyltetøy på fersk loff eller havrebrød.
Sukkeret kan erstattes med syltesukker om du ønsker et stivere pæresyltetøy.