Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 20-60 minutter
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor mye bakst blir dette? 6 syltetøyglass á 480 g
Hvor lang tid tar det? 20-60 minutter
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor mye bakst blir dette? 6 syltetøyglass á 480 g

Pæresyltetøy

Et deilig pæresyltetøy laget på gråpærer med smak av kanel lager du enkelt på under 1 time.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Skrell og kutt pærene i små biter, 2-3 cm.

  • Ha pære, revet sitronskall, sitronsaft, kanelstenger og vann i en stor kjele og kok opp. Ta kjelen av plata og rør inn sukker til det er oppløst.

  • Kok syltetøyet opp igjen og la småkoke i ca. 15 minutter eller til pærene er myke. Ta ut kanelstengene etter ca. 10 minutter. Om du ønsker kraftigere kanelsmak kan du la dem ligge lenger. Smak deg frem.

  • Ha ferdigkokt pæresyltetøy i varme, steriliserte glass med lufttette lokk. Bruk gjerne vid trakt når du heller over for å unngå søl, hvis du har. Sett straks på lokk, merk med innhold og dato.

  • La syltetøyglassene stå på kjøkkenbenken natten over for å kjøles ned til romtemperatur. Oppbevar mørkt og kjølig. 

  • Nyt gjerne pæresyltetøy på fersk loff eller havrebrød
Sukkeret kan erstattes med syltesukker om du ønsker et stivere pæresyltetøy.

Finn mer om samme tema:

2.6 / 5
236 stemmer