Pannekaker med gresskar
Pannekaker med gresskar er en høstlig variant av luftige, amerikanske pannekaker. Med gresskarpuré i røra får du en ny vri på pannekakemiddagen.
Ingredienser
Pannekakerøre
100 g smør
6 dl hvetemel
4 ts bakepulver
1 ts salt
2 ss sukker
½ ss malt kanel
½ ts malt muskat
½ ts malt ingefær
¼ ts malt nellik
3 dl melk
2 dl gresskarpuré
4 egg
2 ss smør
Topping
Vaniljekesam, honning eller lønnesirup
Blåbær
Hakkede nøtter
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Smelt smør og avkjøl.
- Bland sammen alle de tørre ingrediensene i en bolle.
- Rør inn melk, gresskarpuré og smeltet smør. Visp inn ett og ett egg.
- Smelt smør i en god og varm stekepanne. Bruk en øse og hell litt pannekakerøre i stekepannen, når smøret har sluttet å bruse. Pannekakene skal være litt mindre og tykkere enn vanlige pannekaker. Snu pannekaken når den har stivnet på oversiden og blitt gyllenbrun på undersiden. Ha i smør i pannen underveis, etter behov.
- Server nystekte pannekaker med kesam, honning eller lønnesirup sammen med friske blåbær og hakkede nøtter.
Oppskriften er fra MatPrat.