Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Pannekaketårn med blodappelsinkrem

Pannekaketårn med blodappelsinkrem

Ingredienser

10  porsjoner
  • 450 g hvetemel
  • 3 ss sukker
  • 6 stk. egg
  • 1 l melk
  • 100 g smør
  • 3 ss nøytral olje til steking

Blodappelsinkrem:

  • saften av ca. 6 stk. blodappelsin (4 dl) og revet skall fra halvparten
  • 1 stk. vaniljestang eller 2ts vaniljesukker
  • 2 stk. egg
  • 2 stk. eggeplomme
  • 5 ss sukker
  • 2 ss maisenna
  • 3 dl kremfløte

Kandiserte appelsinskiver og appelsinsirup:

  • 1 stk. blodappelsin
  • 2 dl sukker
  • 4 dl vann
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Røde appelsiner er utrolig dekorative, og gir både nydelig syre og deilig aroma til dette pannekaketårnet. Om du ikke finner røde appelsiner i butikken, kan du selvsagt bruke vanlige appelsiner.  

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

10  porsjoner
  • 450 g hvetemel
  • 3 ss sukker
  • 6 stk. egg
  • 1 l melk
  • 100 g smør
  • 3 ss nøytral olje til steking

Blodappelsinkrem:

  • saften av ca. 6 stk. blodappelsin (4 dl) og revet skall fra halvparten
  • 1 stk. vaniljestang eller 2ts vaniljesukker
  • 2 stk. egg
  • 2 stk. eggeplomme
  • 5 ss sukker
  • 2 ss maisenna
  • 3 dl kremfløte

Kandiserte appelsinskiver og appelsinsirup:

  • 1 stk. blodappelsin
  • 2 dl sukker
  • 4 dl vann
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Pynt pannekaketårnet med appelsinskiver og hell litt av sirupen over tårnet ved servering.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:11.21.1.13858, server:MP-PRD-WEB12 18.04.2025 10:07:47 handleliste stengt