Påskekake med appelsinkrem
Påskekake nr 1! I påsken samles gjerne venner og familie. Prøv denne deilige sjokoladekaken med påskevri, den vil garantert falle i smak.
Ingredienser
Kakebunn:
110 g smør
275 g sukker
3 romtempererte egg
140 g hvetemel
50 g kakaopulver
½ ts bakepulver
1 dl melk
100 g kjekssjokolade (kvikk lunsj)
Appelsinkrem:
500 g smør
500 g melis
1 ts vaniljesukker
1 økologisk appelsin
Pynt:
Kvikk lunsj
sjokoladeegg/mandelegg
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Kakebunn: Pisk smør og sukker luftig og glatt, før du pisker inn ett og ett egg om gangen. Tilsett mel, kakao og bakepulver og rør til alt er godt blandet. Ha i melken og kjør til en glatt røre. Hakk sjokoladen grovt og bland inn i deigen.
- Fyll røren i en smurt springform, 24 cm i diameter.
- Stek kaken midt i ovnen på 180 grader i ca. 40 minutter. Avkjøl på rist.
- Appelsinkrem: Pisk smør, vaniljesukker og melis hvitt. Det skal piskes i ca. 10 minutter for å få riktig konsistens. Smak til med saft fra en appelsin og revet appelsinskall.
- Montering: Del kakebunnen i to deler, og smør et lag med appelsinkrem på den ene delen. Legg den andre delen over.
- Legg et nytt lag med appelsinkrem på toppen av kaken, og pynt med hakket kjekssjokolade eller små påskeegg.
Tips: Hvis du baker kaken i 20 cm springform kan du dele bunnen i tre deler og få en høyere kake. Stek gjerne kakebunnen dagen før servering.