Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 2 timer (over to dager)
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor lang tid tar det? 2 timer (over to dager)
Hvor vanskelig er det? Middels

Pepperkakedeig

Pepperkakedeig må vi ha til jul! Denne inneholder sirup, ingefær, nellik og kardemomme, og gir nok deig til både pepperkaker og pepperkakehus.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Bland sukker og smør godt sammen (bruk romtemperert eller smeltet smør). Rør inn egget. Tilsett deretter mørk sirup, krydder og natron. Bland til slutt inn mel til deigen blir fast. Dekk med plast og la den stå i kjøleskapet over natten.
  • Kjevle ut deigen til en 5 mm tykk leiv, direkte på et bakepapir eller på melet bakebord. 
  • Bruk pepperkakeformer til å stikke ut figurer, eller en mal til å skjære ut plater til et pepperkakehus. Legg malene oppå den utkjevlede deigen og skjær langs kantene.
  • Etter hvert som pepperkakene eller veggene til huset er ferdig, legger du dem over på bakerpapir klar til å stekes.
  • Stek kakene midt i ovnen på 170 °C i ca. 10 – 12 minutter. Avkjøl på rist.
  • La kakene bli helt kalde før du dekorerer med melisglasur.

>> Skal du bake julekaker sammen med barna, anbefaler vi også våre oppskrifter på brune pinner, kokosmakroner og havreflarn. Alle er enkle julekaker med få ingredienser og kort vei til deilig resultat.  

Finn mer om samme tema:

3 / 5
100 stemmer