Pepperkakedeig
Pepperkakedeig må vi ha til jul! Denne inneholder sirup, ingefær, nellik og kardemomme, og gir nok deig til både pepperkaker og pepperkakehus.
Ingredienser
150 g sukker
150 g smør
1 egg
250 g mørk sirup
1 ts ingefær
½ ts malt nellik
1 ts malt kardemomme
1 ts pepper
2 ts natron
400 - 500 g hvetemel
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Bland sukker og smør godt sammen (bruk romtemperert eller smeltet smør). Rør inn egget. Tilsett deretter mørk sirup, krydder og natron. Bland til slutt inn mel til deigen blir fast. Dekk med plast og la den stå i kjøleskapet over natten.
- Kjevle ut deigen til en 5 mm tykk leiv, direkte på et bakepapir eller på melet bakebord.
- Bruk pepperkakeformer til å stikke ut figurer, eller en mal til å skjære ut plater til et pepperkakehus. Legg malene oppå den utkjevlede deigen og skjær langs kantene.
- Etter hvert som pepperkakene eller veggene til huset er ferdig, legger du dem over på bakerpapir klar til å stekes.
- Stek kakene midt i ovnen på 170 °C i ca. 10 – 12 minutter. Avkjøl på rist.
- La kakene bli helt kalde før du dekorerer med melisglasur.
>> Skal du bake julekaker sammen med barna, anbefaler vi også våre oppskrifter på brune pinner, kokosmakroner og havreflarn. Alle er enkle julekaker med få ingredienser og kort vei til deilig resultat.