Pinnebrød
Pinnebrød er hvetedeig du surrer rundt en pinne og steker på grill eller på bål som turmat. Her er en gourmetvariant med chorizopølse og basilikum.
Ingredienser
200 g chorizopølse
½ potte frisk basilikum
500 g hvetemel
2 ts bakepulver
5 ts sukker
1 ts salt
1 dl olje
2 dl lunkent vann
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Bland det tørre. Spe med vann og olje til du får en smidig deig.
- Finhakk chorizo og basilikum og elt det godt inn i deigen.
- Del deigen i fire klumper. Tvinn dem rundt en pinne.
Du kan også tvinne deigen rundt en pølse på spyd og lage «pølse i slåbrok». Bruk gjerne andre smakstilsetninger som for eksempel oliven og soltørkede tomater eller sesamfrø.
- Stek brødet på grill eller bål til det er gjennomstekt og slipper pinnen.
Her får du flere tips til turmat og tilbehør til grillmat.