Pitabrød
Pitabrød er små, flate brød bakt av sammalt hvete som gjerne fylles med kjøtt og grønnsaker, og serveres med tomatsaus eller rømmedressing til middag eller lunsj.
Ingredienser
4 ½ dl vann
½ pakke gjær
1 ss rapsolje
½ ts salt
400 g sammalt hvete, fin
300 g hvetemel
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Varm vannet til 37°C og smuldre gjæren i vannet. Tilsett olje og salt. Ha melet i en bakebolle. Tilsett den lunkne blandingen og elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin. Deigen er ferdig eltet når den er smidig og slipper kanten av bollen.
- Dekk bakebollen med plast eller et klede og la heve til dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
- Ha deigen ut på et lett melet bakebord, og del den i 16 like store emner. Trill emnene til glatte boller. La dem ligge å hvile under plast i noen minutter. Trykk bollene ned og kjevle ut til flate brød, på størrelse med en asjett.
- Legg brødene på en stekeplate med bakepapir. Det er plass til 3 – 4 brød på hver plate. Dekk pitabrødene med et klede og la etterheve til nesten dobbel størrelse, ca. 1 time.
- Stek pitabrødene midt i ovnen på 250 °C i 8 – 10 minutter. Etter noen minutter vil brødene blåse seg opp så det blir en stor lomme inni. Avkjøl på rist.
- Snitt pitabrødene langs kanten og fyll dem med for eksempel cherrytomater, maiskorn, smårettskinke, revet ost og salsa.
Tips! Lag gjerne pitapizza av pitabrødene.