Pizzasnurrer
Pizzasnurrer eller pizzaboller med sammalt hvete, kjøttdeig og revet ost er supre å servere i bursdagsselskaper og som turmat. Passer også som fingermat.
Ingredienser
Hoveddeig:
4 dl melk
1 pk gjær
2 ss olivenolje
2 ts salt
400 g sammalt hvete, fin
300 g hvetemel
Kjøttsaus:
400 g kjøttdeig eller karbonadedeig
4 ss olje
2 stk fedd hvitløk finhakket
1 stk hakket løk
1 boks hakkede hermetiske tomater
2 ss tomatpuré
1 ts salt
½ ts pepper
ca. 1 dl vann
1 ss frisk basilikum eller 1 ts tørket basilikum
5 dl revet hvitost
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Hoveddeig: Varm opp melken til 37ºC i en kjele. Smuldre gjæren og rør ut gjæren i den lunkne melken.
- Ha mel og salt i en bakebolle. Tilsett melkeblandingen og oljen. Elt deigen til en jevn og smidig deig. Dekk bakebollen med plast eller et klede, og la heve på et lunt sted til dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
- Kjøttsaus: Hakk opp løk, hvitløk og hermetiske tomater. Brun kjøttdeigen i oljen på sterk varme. Tilsett løk, hvitløk, tomater, tomatpuré, salt, pepper og vann. La sausen småkoke i ca. 10 minutter til den blir tykk. Dryss over basilikum.
- Trykk deigen ut på melet bakebord og kjevle til en avlang firkant, ca. 30×50 cm. Smør kjøttsausen utover og rull deigen til en pølse. Skjær den i ca. 1,5 cm tykke skiver og legg skivene på en stekeplate med bakepapir. Dryss på ost. Etterhev pizzasnurrene i ca. 10 minutter.
- Stekes midt i ovnen på 225 °C i ca. 15 minutter. Avkjøl på rist.
Prøv også pestosnurrer som turmat eller fingermat.
>> Les mer om hvordan du lager den beste pizzabunnen.