Pølsebrød
Løft pølsemåltidet til nye høyder med disse hjemmelagde pølsebrødene.
Ingredienser
3 dl melk
12 g fersk gjær eller 2 ts tørrgjær
2 ts sukker
2 store egg
450 g hvetemel
1 ½ ts salt
2 ss romtemperert smør
Svarte og hvite sesamfrø
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Ha mel, sukker, salt, ett egg og melk i en bakebolle. Smuldre i gjæren. Elt til en smidig deig i 10 minutter med maskin eller for hånd. Elt til slutt inn smøret. Dekk med plastfolie og hev til dobbel størrelse, ca. 1 time.
- Del deigen i ti til tolv emner. Rull emnene til pølser på samme lengde som du ønsker de ferdige pølsebrødene, men tynnere. Legg pølsebrødene på bakeplate med bakepapir og trykk de litt flate. Dekk med et kjøkkenhåndkle.
- Ha en langpanne nederst i ovnen og fyll halvveis med vann. Forvarm ovnen til 200 °C grader. Hev brødene til dobbel størrelse.
- Pisk opp det andre egget og pensle pølsebrødene, og dryss over sesamfrø. Bruk gjerne en blanding av lyse og mørke sesamfrø. Stek i 15–20 minutter til de er gylne og gjennomstekte. Avkjøl på rist.
Ved å steke brødene i ovnen sammen med en langpanne fylt med vann, blir brødene delvis dampet. Det gir oss myke og saftige brød.
Pølsebrød med sesamfrø er utviklet i samarbeid med Maison mat og vin.
Prøv også pølsebrød med chorizo og timian eller for en litt sunnere variant, halvgrove pølsebrød.