Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Hjemmelaget granola

Hjemmelaget granola

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir ca. 500 g granola.

  • 250 g lettkokte havregryn , evt. store havregryn
  • 50 g solsikkekjerner
  • 50 g gresskarkjerner
  • 50 g sesamfrø
  • 50 g linfrø
  • 1 ts salt
  • 2 ss brunt sukker
  • 150 g grovhakkede mandler eller nøtter
  • 1 dl eplejuice eller annen fruktjuice
  • 2 ss nøytral nøytral olje
  • 100 g honning
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (10)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Hjemmelaget granola med honning – en sprø og smakfull frokostblanding full av nøtter, frø og søte havreflak. Denne enkle oppskriften gir deg en sunn start på dagen, er rik på fiber og en god smak av honning. Perfekt som topping på yoghurt, en deilig dessert eller som snacks!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir ca. 500 g granola.

  • 250 g lettkokte havregryn , evt. store havregryn
  • 50 g solsikkekjerner
  • 50 g gresskarkjerner
  • 50 g sesamfrø
  • 50 g linfrø
  • 1 ts salt
  • 2 ss brunt sukker
  • 150 g grovhakkede mandler eller nøtter
  • 1 dl eplejuice eller annen fruktjuice
  • 2 ss nøytral nøytral olje
  • 100 g honning
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning og smak!

Oppbevar granolaen i tette glass. Holdbar i minst 1 måned i romtemperatur.

Lager du mer enn én porsjon kan det være lurt å tørke med varmluft og fordele blandingen på flere brett.

Med granola har du mange muligheter for variasjon. Legg til eller trekk ifra ingredienser for å lage akkurat den superblandingen du har lyst på.

Her er noen tips:

  • Rugflak
  • Bokhvete
  • Krydder (malt kanel, kardemomme, muskat, nellik, vaniljesukker)
  • Kokosflak, kokosmasse
  • Peanøttsmør
  • Syltet ingefær (finhakket)
  • Kakaonibs
  • Rosiner
  • Mørk sjokolade (chocolate chips)
  • Tørket frukt og bær (f.eks: blåbær, bringebær, eple, mango, aprikos, tranebær)
  • Revet appelsinskall

NB! Sjokolade, tørket frukt eller bær o.l bør tilsettes etter steking.

Yoghurt med granola

Vurder oppskriften

Podcast-episode: Maten magen din digger

Podcast-episode: 5 smaksbomber og en guilty pleasure

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13858, server:MP-PRD-WEB12 18.04.2025 09:42:18 handleliste stengt