Red velvet cake pops
Red velvet cake pops er små, lekre og røde sjokoladekaker på pinne som er dyppet i hvit sjokolade og rullet i kakepynt. Du baker dem i muffinsformer og serverer til fest.
Ingredienser
Kake:
2 egg
3 ½ dl sukker
1 dl olje
1 ss hvitvinseddik
10 dråper rød konditorfarge
2 dl lettrømme
200 g mel
1 ts natron
3 ss vaniljesukker
½ ts salt
100 g kremost naturell
Muffinsformer
Pynt:
300 g hvit sjokolade
3 dråper rosa konditorfarge til sjokoladen
lollipoppinner eller trepinner
kakepynt
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Rør sammen egg, sukker og olje. Tilsett hvitvinseddik og rømme. Bland sammen mel, natron, vaniljesukker og salt i en bakebolle. Tilsett det våte og rør godt.
- Hell røren over i muffinsformer. Stek muffinsene midt i ovnen ved 180 °C i ca. 20 minutter. Avkjøl på rist.
- Utforming: Smuldre avkjølte muffins i en bakebolle. Tilsett kremost naturell. Massen skal bli klebrig og mulig å rulle til en kule.
- Bruk en kakeform og stikk ut blomster av kakemassen. Legg dem i kjøleskapet mens du smelter sjokolade.
- Smelt sjokolade over vannbad og tilsett rosa konditorfarge.
- Stikk tuppen på lollipoppinnen først i sjokolade og deretter halvveis ned i blomsten. Gjenta prosessen med alle blomstene. Sett cake popsene i isopor eller oasis for at de skal stå stødig i kjøleskapet. Avkjøl i ca. 10 miutter.
- Dypp blomstene i sjokolade. Pass på at overflødig sjokolade renner av. Legg på kakepynt mens sjokoladen ennå er myk.
- Sett cake popsene tilbake i kjøleskapet for at sjokoladen skal stivne raskt.
Tips: Oppbevar cake pops kjølig eller frys ned frem til servering.
Glad i cake pops? Prøv også bringebær cake pops og peanøttsmør cake pops.