Rullekake med krem og bringebær
En enkel og deilig rullekake med krem og bringebær. Denne er en smakfull godbit til ettermiddagskos eller til festlige anledninger.
Ingredienser
Rullekake:
4 egg
200 g sukker
75 g hvetemel
75 g potetmel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
Fyll:
1 ½ dl bringebærsyltetøy
2 ½ dl kremfløte
Krem og bær til pynt
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt sammen mel, potetmel, bakepulver og vaniljesukker og rør det inn i eggedosisen.
- Bre røren utover en smurt langpanne, og stek midt i ovnen ved 180°C i 12-15 minutter.
- Legg matpapir på bakebordet og strø sukker på. Hvelv rullekaken på papiret og la formen ligge over kaken til den er avkjølt.
- Fyll: rør syltetøy inn i pisket krem og fordel krem utover bunnen. Rull kaken sammen ved hjelp av bakepapiret. La den ligge kjølig med kjøten ned.
- Smør pisket krem på rullekaken og topp med ferske bringebær før du serverer.
Prøv også vår rullekake med ingefær, eple og pære
Bruk gjerne hjemmelaget syltetøy for ekstra god smak! Varier også smaken på syltetøyet.