Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Krakelerte sitronkjeks

Krakelerte sitronkjeks

Ingredienser

porsjoner

I porsjon gir ca. 20 kjeks.

  • 110 g smør
  • 150 g sukker
  • 2 stk. egg
  • 330 g hvetemel
  • 0,5 ts bakepulver
  • 0,5 ts vaniljesukker
  • saft og skall av 0,5 stk. sitron
  • 3- 4 dråper gul konditorfarge

Til «rulling»:

  • 0,5 dl sukker
  • 1- 2 dl melis
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Har du hørt om «lemon crinckle cookies» eller krakelerte sitronkjeks? Syrlige og søte sitronkjeks med en deilig myk kjerne og et morsomt «rynkete» melis-mønster.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

I porsjon gir ca. 20 kjeks.

  • 110 g smør
  • 150 g sukker
  • 2 stk. egg
  • 330 g hvetemel
  • 0,5 ts bakepulver
  • 0,5 ts vaniljesukker
  • saft og skall av 0,5 stk. sitron
  • 3- 4 dråper gul konditorfarge

Til «rulling»:

  • 0,5 dl sukker
  • 1- 2 dl melis
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Krakelerte sitronkjeks

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Mette Hansen

    Hei. Hvordan er det best å oppbevare disse og hvor lenge er de holdbare?

    • Marta Ravnsborg

      Hei, Mette! Ha dem i en tett kakeboks, eller i cellofan om du skal gi dem bort i gave :-) Hilsen Marta, Matprat

  • Selma Karlstad

    Hei! Kan dere få vaniljesukkeret inn i fremgangsmåten?

    • Cecilie Maske

      Hei, Selma! Nå er vaniljesukker på plass! Hilsen Cecilie, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13651, server:MP-PRD-WEB13 02.04.2025 04:05:59 handleliste stengt