Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Sandkaker

Sandkaker

Ingredienser

porsjoner
  • 100 g skåldede mandler
  • 250 g hvetemel
  • 200 g romtemperert smør
  • 1 stk. egg
  • 100 g sukker
  • ca. 2 ss flytende margarin eller smeltet smør til pensling
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (3)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Sandkaker, en klassiker som hører julen til, og er for mange en av de 7 slag. Spis dem som de er, eller fyll dem med en deilig vaniljekrem og friske bær.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 100 g skåldede mandler
  • 250 g hvetemel
  • 200 g romtemperert smør
  • 1 stk. egg
  • 100 g sukker
  • ca. 2 ss flytende margarin eller smeltet smør til pensling
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Oppbevar sandkaker i en tett kakeboks.

Enkel isdessert med bærEnkel isdessert med bær servert i sandkaker.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • memund slettebø

    den er super god. beste julemat jeg noen gang har prøvd.

  • Ann Jorun Hillersøy

    Hei! I oppskriften står det at smør og mel skal smuldres først, mens i videoen piskes smør og SUKKER først. I oppskriften er det et egg, men i videoen er det ingen. Litt forvirrende, dette her. Hva er korrekt?

    • Marit Løvbrøtte

      Hei! Beklager at vi har satt inn en video som viser en annen fremgangsmåte enn vi har i vår oppskrift. Vi har et godt samarbeid med Opplysningskontoret for brød og korn og har laget mye i samarbeid. Videoen viser hvordan man lager sandkaker med OKS sin oppskrift. Den er nok litt annerledes enn vår, slik det ofte er med julebaksten, men begge oppskriftene fungerer godt. Her er forøvrig adressen til OBK sine sandkaker: https://brodogkorn.no/oppskrift/sandkaker/. Hilsen Marit

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

version:11.21.1.13651, server:MP-PRD-WEB12 01.04.2025 02:13:47 handleliste stengt