Rosin- og valnøttscones
Rosin- og valnøttscones er som små rundstykker bakt med sammalt hvete, appelsin og sitron. Server med varm drikke og nyrørte bær til helgefrokosten eller til kvelds.
Ingredienser
Dag 1:
150 g rosiner
3 dl vann
Dag 2:
250 g smør
250 g sukker
revet skall og saft av 1 stk appelsin
revet skall og saft av 1 stk sitron
600 g hvetemel
250 g sammalt hvete, grov
4 ss bakepulver
5 ½ dl melk
150 g valnøttkjerner
melk til pensling
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Dag 1: Hell vannet over rosinene og bløtlegg til neste dag.
- Bland smør, sukker, revet skall og saft fra appelsinen og sitronen til en masse. Denne massen blandes inn i melet sammen med bakepulveret. Tilsett melken og elt deigen til du har en jevn deig.
- Hell vannet av rosinene og bland dem forsiktig inn i deigen sammen med valnøttene. Dersom deigen blir veldig fuktig, kan du tilsette litt mer mel.
- Ha deigen på et melet bakebord. Del deigen i fire deler og form til runde emner. Del hvert av emnene i fire like biter og legg dem på en stekeplate med bakepapir. Pensle sconesene med melk.
- Stek sconesene midt i ovnen på ca. 200 °C i 10–20 minutter til de er gylne og gjennomstekte. Avkjøl på rist.
>> Se også vår store samleside med flere oppskrifter på scones. Der finner du blant annet grove scones, havrescones og glutenfrie scones.