Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Scones

Fine scones

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir ca. 15 scones

  • 7,5 dl hvetemel
  • 4 ts bakepulver
  • 0,5 ts salt
  • 100 g kaldt smør
  • 1 stk. egg
  • 3 dl melk
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (28)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Scones smaker best nystekt, gjerne med syltetøy og litt krem, rømme eller kremost til en kopp te.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

1 porsjon gir ca. 15 scones

  • 7,5 dl hvetemel
  • 4 ts bakepulver
  • 0,5 ts salt
  • 100 g kaldt smør
  • 1 stk. egg
  • 3 dl melk
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Til afternoon tea kan du servere nybakte scones med clotted crem, lemon curd og rørte bær.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Gabriel Edvardo Vargas Tapia

    Helt greie scones litt klissete job med dem men sånn er det med scones, har laget dem med surmelk det funker helt fint og da gjerne med litt sukker så blir det en treat!

  • Celine Bergum

    Mine ble veldig gode, men de fikk et litt mer "klumpete" utseende enn de på bildet. Noen tips til hva som kan gjøre dem glatte og pene?

    • Marta Ravnsborg

      Hei! Hvis du vil ha de glatte og symmetriske kan du bruke en muffinsform eller en annen bakeform :) Hilsen Marta, Matprat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13651, server:MP-PRD-WEB12 13.04.2025 00:37:05 handleliste stengt