Scones til påske
Scones til påske serveres nybakte med ost, syltetøy eller eventuelt med litt vispet krem eller kesam. Disse er deilige å ty til når du står opp sent en søndag, er på hytta, eller skal feire litt ekstra.
Ingredienser
100 g smør
7 ½ dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 ss sukker
1 ½ ts salt
1 stk egg (kan sløyfes)
3 dl yoghurt
1 ¼ dl melk
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Bland sammen 7 dl av hvetemelet, bakepulver, sukker og salt.
- Smuldre inn smøret og tilsett yoghurt, melk og eventuelt egg.
- Rør deigen sammen. Ikke arbeid deigen for lenge. Er deigen klissete tilsett litt mer hvetemel.
- Ha resten av hvetemelet på bakebordet. Ta ut deigen og form den til to runde ”kaker” (ca 3 cm tykke). Legg på stekeplate med bakepapir.
- Skjær hver ”kake” i fire kakestykker. Skjær nesten igjennom, men behold den runde formen.
Du kan også forme deigen til en tykk leiv ca. 3 cm tykkelse og stikke ut rundinger med et melkeglass eller en kopp.
- Stek i varm stekeovn på midterste rille ved 200 °C i ca 15 min. Avkjøl på rist.