Shokupan – japansk melkeloff
Shokupan er en anvendelig melkeloff fra Japan. Bakemetoden tangzhong sikrer saftig og bomullsmyk bakst.
Ingredienser
Jevning:
2 ½ dl helmelk
1 dl hvetemel
Deig:
550 g hvetemel
3 ss sukker
2 ts salt
2 ts tørrgjær
2 dl helmelk
75 g smør
Til pensling:
2 ss usaltet smør
1 eggehvite
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Start med å lage jevning: Ha melk og mel i en kjele. Varm opp under omrøring til røren tykner. Blandingen skal ikke koke. Trekk kjelen av platen og la jevningen avkjøles mens du finner frem resten av ingrediensene til shokupan.
- Bland sammen mel, sukker, salt og gjær i en bakebolle. Tilsett melk, smeltet smør og jevningen. Kjør blandingen i kjøkkenmaskin på lav hastighet i 10-15 minutter til deigen er ferdig eltet.
- Legg til shokupan-deigen over i en bolle som er penslet med smør på innsidene, og pensle deigen med smør på toppen.
- Dekk til bakebollen og la deigen heve til dobbelt størrelse, ca. 1 time.
- Ha deigen ut på lett melet bakebord, og form til to avlange brød. Plasser loffene i smurte brødformer (1,5 l).
- Dekk loffene med et klede og la de etterheve til dobbelt størrelse, ca. 1 time.
- Pensle dem med sammenvispet eggehvite.
- Stek melkeloffene nederst i ovnen ved 190 °C i 35 – 40 minutter.
Om du ønsker ekstra god kontroll på stekingen, kan du bruke et steketermometer. Brødet er ferdig stekt på 96 °C.
- La brødene være i brødformene i 15 minutter før du tar dem ut og avkjøler de videre på rist.