Hopp til hovedinnhold
matprat logo
SIRUPSNIPPER

Sirupsnipper

Ingredienser

porsjoner

En porsjon av denne oppskriften, gir ca. 100 sirupsnipper.

  • 1,5 dl kremfløte
  • 150 g mørk sirup
  • 150 g sukker
  • 100 g smør
  • 450 g hvetemel
  • 0,25 ts malt pepper
  • 0,25 ts malt ingefær
  • 0,25 ts malt anis
  • 0,25 ts malt kanel
  • 0,75 ts natron

Pensling og pynt:

  • 1 stk. eggehvite
  • 100 g skåldet mandler
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (18)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Sirupsnipper hører til blant julebaksten, og er for mange et symbol på julen. Sprø og gode julekaker, som har lang holdbarhet. En porsjon av denne oppskriften, gir ca. 100 sirupsnipper.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

En porsjon av denne oppskriften, gir ca. 100 sirupsnipper.

  • 1,5 dl kremfløte
  • 150 g mørk sirup
  • 150 g sukker
  • 100 g smør
  • 450 g hvetemel
  • 0,25 ts malt pepper
  • 0,25 ts malt ingefær
  • 0,25 ts malt anis
  • 0,25 ts malt kanel
  • 0,75 ts natron

Pensling og pynt:

  • 1 stk. eggehvite
  • 100 g skåldet mandler
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Oppbevar sirupssnipper i en tett boks.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Wenche

    Hei, litt usikker på om det blir stor smaksforskjell med anis og kanel i oppskriften, er dette vanlig?

    • Marta Ravnsborg

      Hei, Wenche! Det varierer fra oppskrift til oppskrift, men vi mener det blir ekstra godt med både anis og kanel :) Hilsen Marta, Matprat

  • Julie Lillevold Skaug

    Hei! Ser at det står deigen skal stå i kjøleskapet i minst 4 timer. Kan deigen stå til neste dag, slik som serinakaker? Mvh. Julie

    • Cecilie Maske

      Hei, Julie! Ja, det går helt fint! Hilsen Cecilie, Matprat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.15427, server:MP-PRD-WEB13 23.08.2025 18:03:57 handleliste stengt