Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Sitronkake

Saftig sitronkake

Ingredienser

12  porsjoner
  • 300 g romtemperert smør
  • 3 dl sukker
  • 5 stk. egg
  • 1,5 ts bakepulver
  • 6 dl hvetemel
  • 1 ts smør , til smøring av form
  • saft og revet skall av 1 stk. sitron (ca. 0.5 dl saft)

Sitronsirup, til dynking av varm kake:

  • 1 dl sitronsaft
  • 1 dl sukker

Glasur:

  • 3,5 dl melis
  • 2 ss sitronsaft , eller melk
  • 1 ss gresk yoghurt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (14)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Kos deg med denne gode formkaken med frisk og deilig smak av sitron! Kaken dynkes i en aromatisk sitronsirup som garanterer deg en skikkelig saftig kake. Topp med en frisk og tykk glasur, så har du den perfekte kaken til kaffen. 1 porsjon av denne oppskriften gir nok til å lage 2 stk 1-litersformer, men du kan også lage kaken i en springform på 22 cm i diameter eller i en langpanne.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

12  porsjoner
  • 300 g romtemperert smør
  • 3 dl sukker
  • 5 stk. egg
  • 1,5 ts bakepulver
  • 6 dl hvetemel
  • 1 ts smør , til smøring av form
  • saft og revet skall av 1 stk. sitron (ca. 0.5 dl saft)

Sitronsirup, til dynking av varm kake:

  • 1 dl sitronsaft
  • 1 dl sukker

Glasur:

  • 3,5 dl melis
  • 2 ss sitronsaft , eller melk
  • 1 ss gresk yoghurt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Sitronkake

Kaken har god holdbarhet og kan oppbevares i folie i kjøleskapet. La den få romtemperatur før servering – da blir den mykere. Den kan også fint fryses.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Harald

    Desiliter er et styr i forhold til å bare veie det på grammet som alle kan nå til dags. Samme med stk. Sitroner varierer veldig. Det er jo allerede oppgitt mengde i glasuroppskriften.

    • Marta Ravnsborg

      Hei! Takk for innspill, jeg legger til tilleggsinfo på mengde sitronsaft. Hilsen Marta, Matprat

  • Marie Mæland Soma

    Hvor stor er denne sitronen? Eller hvor mye saft er det i en «vanlig» sitron? Jeg opplever at kaken stort sett blir saftig og god, men at syrligheten kan variere mye.

    • Cecilie Maske

      Hei, Marie! 1 sitron gir ca. 1/2 dl sitronsaft, men som du sier vil dette variere veldig fra sitronsort til sitronsort. Det samme kan man si om syrlighet og roma i sitronene - smaken vil variere veldig. Hilsen Cecilie, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13651, server:MP-PRD-WEB11 13.04.2025 02:14:45 handleliste stengt