Sjokoladekake med krem og bær
Sjokoladekake med krem og bær passer ekstra godt til familens store festdager og smaker helt fantastisk. Pyntet med sjokoladeglasur, pisket krem, blåbær, rips, bjørnebær og bringebær er den kakebordets vinner.
Ingredienser
Kakebunn:
110 g smør
275 g sukker
3 egg
140 g hvetemel
50 g kakaopulver
½ ts bakepulver
1 dl melk
Krem:
5 dl kremfløte
50 g sukker
1 ts vaniljeessens
Sjokoladeglasur:
200 g mørk sjokolade
1 dl kremfløte
½ dl vann
50 g sukker
20 g smør
Pynt:
rips, blåbær, bringebær eller bjørnebær.
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Kakebunn: Pisk smør og sukker luftig og glatt. Pisk inn ett egg av gangen. Tilsett mel, kakao og bakepulver og rør til alt er godt blandet. Ha til slutt i melken og kjør til en glatt røre.
- Fyll røren i en smurt springform, 24 cm i diameter (ønsker du en stablekake som den på bildet kan du doble røren og bruke to 22 cm former).
- Stek kaken midt i ovnen ved 180 °C i ca. 40 minutter. Avkjøl på rist.
- Krem: Pisk kremfløte, sukker og vaniljeessens til stiv krem.
- Sjokoladeglasur: Kok opp fløte, vann og sukker. Ha hakket sjokolade og smør i små terninger i en bolle, og hell den varme fløteblandingen over. Bland forsiktig uten å lage bobler.
- Montering: Del kaken i to eller tre lag. Fyll krem og friske bær mellom lagene. Hell den varme sjokoladeglasuren over kaken og sett kaldt til kaken har satt seg.
- Pynt med mer krem og flere bær.
Flere kaker til festbordet? Prøv verdens beste/Kvæfjordkake eller ostekake med ferskepuré.
>> Sjekk også ut vår store samleside med kaker til hverdags og kaker til fest.