Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Sjokoladekake med jordbær

Sjokoladekake med jordbær

Ingredienser

16  porsjoner

Sjokoladekake:

  • 300 g smør
  • 3,5 dl vann
  • 6 ss kakaopulver
  • 3 stk. egg
  • 1 beger lettrømme
  • 2 ts natron
  • 4 dl sukker
  • 7 dl hvetemel
  • 1 ts salt

Fyll:

  • 300 g sjokolade (se tips i fremgangsmåte)
  • 200 g romtemperert smør
  • 200 g melis

Pynt:

  • 400 g jordbær
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (13)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lag denne saftige 3-lags sjokoladekaken med sjokoladekrem  - den slår garantert godt an på festen. Bruk den sjokoladen du liker best, og lag enten hvit sjokoladekrem, sjokoladekrem med melkesjokolade eller en mørk og kraftig sjokoladekrem med 70 % sjokolade. Kos blir det uansett!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

16  porsjoner

Sjokoladekake:

  • 300 g smør
  • 3,5 dl vann
  • 6 ss kakaopulver
  • 3 stk. egg
  • 1 beger lettrømme
  • 2 ts natron
  • 4 dl sukker
  • 7 dl hvetemel
  • 1 ts salt

Fyll:

  • 300 g sjokolade (se tips i fremgangsmåte)
  • 200 g romtemperert smør
  • 200 g melis

Pynt:

  • 400 g jordbær
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Har du ikke 3 like store springformer kan du steke røren i 3 omganger.
Velg den sjokoladen du liker best. Hvit sjokolade og melkesjokolade smaker godt sammen med norske jordbær, og sjokolade (70 %) gir en kraftig sjokoladesmak som egner seg godt om du skal servere kaken til svart kaffe.

Har du satt kaka kaldt før servering? Husk å temperer den i minst 1 time.

Sjokoladekake med jordbær

Vurder oppskriften

Podcast-episode: Til deg som elsker sjokoladekake

 

Kommentarer

  • Eleana Simón Utria

    Veldig god kake! Har blitt min favoritt. Anbefales på det sterkeste!!

  • Janne Nilsen

    Kan bunnene fryses?

    • Cecilie Maske

      Hei, Janne! Ja det går helt fint å fryse bunnene. Hilsen Cecilie, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13651, server:MP-PRD-WEB15 13.04.2025 02:48:13 handleliste stengt