Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 2-3 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 25-30 miniboller
Hvor lang tid tar det? 2-3 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 25-30 miniboller

Små boller

Disse små bollene er spesielt godt egnet for små barnehender som ønsker å lage noe ekstra godt.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Bolledeig: Skjær smøret i terninger og la det mykne på benken i romtemperatur.
  • Ha hvetemel, sukker, bakepulver, kardemomme, melk og egg i en bakebolle, og smuldre i gjæren. Elt deigen godt for hånd, eller med en kjøkkenmaskin. Tilsett litt mer melk etter hvert hvis deigen virker for fast. Smøret tilsettes til slutt og jobbes godt inn i bolledeigen.
  • La deigen heve under plast eller et klede til dobbel størrelse, ca. 45 minutter.
  • Del deigen i 20-30 like store emner (cirka 20 – 25 gram), og trill runde små boller. Sett bollene på stekeplate med bakepapir.
  • Dekk de små bollene med et rent klede og la dem etterheve til nesten dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
  • Pensle bollene med egg.
  • Stek dem midt i ovnen ved 225 °C i 5 -10 minutter til de er gylne. Avkjøl på rist.
  • Fyll og pynt av små boller til mor: Visp fløten til luftig krem. Rør forsiktig inn nutella, slik at kremen får en sjokoladesmak. Del bollene i to, ha på et lag med sjokoladekrem og legg på toppen. Sikt over litt melis. Sett bollene sammen til et hjerte på et serveringsfat.

>>  Glad i boller? Se vår samleside om boller her

Finn mer om samme tema:

3.3 / 5
10 stemmer