Små boller
Disse små bollene er spesielt godt egnet for små barnehender som ønsker å lage noe ekstra godt.
Ingredienser
Bolledeig:
50 g smør
300 g hvetemel
50 g sukker
1 ts bakepulver
1 ts malt kardemomme
2 dl melk
1 egg
1 pakke gjær
1 egg til pensling
Fyll og pynt:
3 dl kremfløte
2 ss nutella eller annet sjokoladepålegg
1 ss melis
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Bolledeig: Skjær smøret i terninger og la det mykne på benken i romtemperatur.
- Ha hvetemel, sukker, bakepulver, kardemomme, melk og egg i en bakebolle, og smuldre i gjæren. Elt deigen godt for hånd, eller med en kjøkkenmaskin. Tilsett litt mer melk etter hvert hvis deigen virker for fast. Smøret tilsettes til slutt og jobbes godt inn i bolledeigen.
- La deigen heve under plast eller et klede til dobbel størrelse, ca. 45 minutter.
- Del deigen i 20-30 like store emner (cirka 20 – 25 gram), og trill runde små boller. Sett bollene på stekeplate med bakepapir.
- Dekk de små bollene med et rent klede og la dem etterheve til nesten dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
- Pensle bollene med egg.
- Stek dem midt i ovnen ved 225 °C i 5 -10 minutter til de er gylne. Avkjøl på rist.
- Fyll og pynt av små boller til mor: Visp fløten til luftig krem. Rør forsiktig inn nutella, slik at kremen får en sjokoladesmak. Del bollene i to, ha på et lag med sjokoladekrem og legg på toppen. Sikt over litt melis. Sett bollene sammen til et hjerte på et serveringsfat.
>> Glad i boller? Se vår samleside om boller her.