Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Rask ostekake

Rask ostekake

Ingredienser

porsjoner

Bunn:

  • 6 stk. kornmo kjeks
  • 40 g pistasjnøtter
  • 2 ss sukker
  • 40 g smeltet smør
  • 3 dl kremfløte
  • 5 stk. jordbær til pynt

Ostekrem:

  • 250 g kremost naturell
  • 3 ss melis
  • 1 ts vaniljesukker
  • revet skall av 1 stk. lime og saften av halvparten

Pynt:

  • 2 ss grovhakkede pistasjnøtter til pynt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (3)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Her er en superenkel og rask ostekake med friske bær du kan servere til gjestene dine. Selv om det går fort unna, er disse porsjonsostekakene både lekre og gode, og de vil garantert slå an! 

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner

Bunn:

  • 6 stk. kornmo kjeks
  • 40 g pistasjnøtter
  • 2 ss sukker
  • 40 g smeltet smør
  • 3 dl kremfløte
  • 5 stk. jordbær til pynt

Ostekrem:

  • 250 g kremost naturell
  • 3 ss melis
  • 1 ts vaniljesukker
  • revet skall av 1 stk. lime og saften av halvparten

Pynt:

  • 2 ss grovhakkede pistasjnøtter til pynt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Dryss gjerne litt grovhakkede pistasjnøtter over til pynt.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Peggy Reiss Jacobsen

    Hei. Kan man bruke andre nøtter, feks pecan eller mandler??? Mvh Peggy

  • Oda Lintho Bue

    Passer denne å lage dagen før? :)

    • Ann-Christin Bru

      Hei Oda! Du kan fint lage denne desserten dagen før. Men pass på å dekk de godt til med plast, så de ikke tar smak fra annen mat med lukt i kjøleskapet. Men selve pyntingen ville jeg ha ventet med til rett før servering :) Mvh. Ann-Christin, Matprat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13858, server:MP-PRD-WEB13 18.04.2025 06:44:55 handleliste stengt