Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Smørloff

Smørloff

Ingredienser

1  porsjoner

1 porsjon gir 2 brød

  • 100 g smør
  • 6,5 dl melk
  • 1 pk gjær
  • 1 kg hvetemel
  • 2 ts salt
  • 2 ts sukker
  • 1 stk. egg
  • 1 stk. egg til pensling
  • 4 ss sesamfrø til pynt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (3)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Hjemmebakt smørloff - en klassisk loff. Like god med smør og deilig pålegg, som tilbehør til gryter og supper og til reker på bryggekanten.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

1  porsjoner

1 porsjon gir 2 brød

  • 100 g smør
  • 6,5 dl melk
  • 1 pk gjær
  • 1 kg hvetemel
  • 2 ts salt
  • 2 ts sukker
  • 1 stk. egg
  • 1 stk. egg til pensling
  • 4 ss sesamfrø til pynt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Når deigen eltes i kjøkkenmaskin, vil temperaturen stige gradvis. Tidligere var det anbefalt å lunke væsken til 37 °C, men ved tilstrekkelig elting i maskin kan temperaturen stige for mye og gjærcellene kan dø. Elter du for hånd, eller ikke har mulighet til å elte lenge nok, vil ikke temperaturen stige så mye. Da kan væsken med fordel lunkes til 37 °C for raskere heving.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Bent

    Forsåvidt en god oppskrift, jeg bruker den gjerne som en base. Dog er mengden gjør helt på styr spesielt om man oppskalerer til flere porsjoner. Det er en uting at det brukes så voldsomme mengder med gjær når man vet at dette setter smak. F.eks på 6 porsjoner/3KG mel sier denne oppskriften hele 150g fersk gjær! Kan og anbefale å steke ved lavere temperatur enn de oppgitte 200°C 180-190 så får man den lyse myke overflaten man gjerne vil ha på en smørloff. Mengdene bør gjerne skrives som vekt og ikke i skjeer eller andre målenheter.

    • Marta Ravnsborg

      Hei, Bent! Det stemmer at det bør gjøres noen justeringer for mengde gjær når oppskriften skaleres opp. Derfor skulle porsjonsstørrelsen i oppskriften vært "låst", ettersom vi ikke kan låse enkeltingredienser. Jeg fikser det nå - takk for tilbakemelding. Hilsen Marta, MatPrat

  • Greta Simokaitytė

    Veldig god brød og passer perfekt for nybegynnere som meg

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

version:11.21.1.13651, server:MP-PRD-WEB15 05.04.2025 14:07:26 handleliste stengt