Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Pasta al limone

Pasta al limone

Ingredienser

porsjoner
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • saft og skall fra 1 stk. sitron
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 1 ss nøytral olje
  • 1,5 dl kremfløte
  • 50 g smør
  • 400 g tørket pasta , av typen pappardelle, tagliatelle eller spagetti
  • 60 g parmesan
  • 2 ss frisk persille
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (5)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Sitronpasta, eller pasta limone, er en enkel pastarett med tydelig smak av frisk sitron. Denne populære pastaretten kan lages både med og uten fløte, og her har du fløtevarianten - kremet og frisk! Denne retten kan du lage med tørket pasta, men hvis du skal sette en ekstra spiss på den så lager du den med hjemmelaget pasta. Serveres alene som en lett lunsj eller som tilbehør til kylling eller hvit fisk.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • saft og skall fra 1 stk. sitron
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 1 ss nøytral olje
  • 1,5 dl kremfløte
  • 50 g smør
  • 400 g tørket pasta , av typen pappardelle, tagliatelle eller spagetti
  • 60 g parmesan
  • 2 ss frisk persille
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server med en gang, gjerne med litt ekstra høvlet parmesan, persille og et lite pepperdryss.

Pasta al limone

Du kan enkelt lage pastaen selv.

Vurder oppskriften

Podcast-episode: Italienske favoritter

 

Kommentarer

  • Sander Bøe Bertelsen

    Hei, Jeg må be dere fjerne denne retten fra vegetar-kategorien, ettersom den inneholder parmesan.

    • Marta Ravnsborg

      Hei, Sander! Det har du helt rett i, denne oppskriften burde ikke ligge under vegetar-kategorien. Jeg endrer det med en gang :) Hilsen Marta, MatPrat

      • Bente Olsen

        Hei - jeg synes absolutt den bør merkes med vegetar. Det er jo veganere som ikke spiser ost.

        • Marta Ravnsborg

          Hei Bente! Parmesan inneholder animalsk løpe, og mange som har et vegetariansk kosthold velger derfor å ikke spise parmesan. Hilsen Marta, MatPrat

  • Elin Roverudseter

    Denne retten har jo NULL næringsverdi.

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13651, server:MP-PRD-WEB12 05.04.2025 12:00:32 handleliste stengt