Speltrundstykker
Speltrundstykker er enkle og gode, og ser ekstra proffe ut hvis du bruker en saks til å klippe et snitt i toppen.
Ingredienser
750 g sammalt spelt, fin
250 g siktet speltmel
1 ts salt
5 ½ dl vann
1 ½ dl appelsinjuice
3 ss nøytral olje
1 pk gjær
egg til pensling
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Ha alle ingrediensene i en bakebolle. Elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin. Start med lav fart og øk etter hvert.
- Dekk bakebollen med plast, og la deigen heve til dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
- Ta deigen ut på et lett melet bakebord, og del den i 16 like store emner. Trill hvert emne til et rundstykke, og legg rundstykkene på en stekeplate med bakepapir.
- Dekk rundstykkene med plast eller et klede, og la etterheve til dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
- Pensle rundstykkene lett med sammenvispet egg. Bruk en saks til å klippe et kryss i toppen.
- Stek rundstykkene midt i ovnen ved 220 °C i ca. 10 minutter. Avkjøl på rist.
Glad i spelt? Bak også grovt speltbrød til lunsj.