Oppskrifter
Middagstips
Matlaging
Samfunn
Kosthold
Brødsmulesti
1 porsjon deig gir ca. 30 smultringer.
Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.
Smultringer hører julen til, og er for mange et av de tradisjonelle sju slag, som må på bordet i jula. Smultringer smaker nydelig ellers i året også, så lag gjerne dobbel porsjon når du først er i gang. Smultringer er fine å fryse.
Les våre gode råd om smultbakst eller sjekk hvilke julekaker du kan bake i god tid og fryse ned.
Ingen har kommentert enda. Bli den første!
Av årsaker som ikke kan lastes oppskrift, ingredienser, utstyr eller lokale, men operatøren, så kom jeg kun halvveis i en omfangsrik smultringdeig i kveld. Resten av deigen er lagt i en plastbolle med plastfilm over i kjøleskapet. Spørsmålet er: hvor lenge kan deigen stå der før den blir dårlig?
Hei, Jan! Deigen holder fint i noen dager. Pakk den godt inn i plast, så den ikke tørker ut eller tar smak fra andre matvarer i kjøleskapet. Hilsen Marta, Matprat
Kan ikke si at jeg finner noe godt svar på dette på nettet, men jeg lurer på hvor lang holdbarhet disse smultringene vil ha i en plast/metallboks i romtemperatur?
Hei, Ola! Smultringer smaker best innen 3-4 dager. Men, de er supre å fryse, for så å varmes opp i ovnen før neste servering 😊 Hilsen Marta, Matprat
For å skrive en kommentar må du være logget inn.
Spill av video