Torunns grove rundstykker
Torunns grove rundstykker er sunne og metter godt. De smaker ekstra godt med nyrørt syltetøy.
Ingredienser
250 g siktet hvetemel
350 g sammalt hvete, grov
1 ts salt
2 ts sukker
3 ½ dl vann
3 ss olje
1 pk gjær
egg til pensling
sesamfrø til pynt
slik gjør du
Vis ingredienser
Denne oppskriften på grove rundstykker er en av de mest populære vi har. Kanskje fordi disse rundstykkene er så enkle å lykkes med?
Opphavskvinnen bak oppskriften er Torunn Nordbø, som er daglig leder for Opplysningskontoret for brød og korn. Hun er utdannet innen ernæringsfag og har vært hos oss siden oppstarten i 2007.
Slik gjør du
- Ha mel, salt, sukker, vann og olje i en bakebolle. Smuldre i gjæren og elt deigen godt til den slipper kantene.
- Dekk bakebollen med plast, og la deigen heve til dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
- Ta deigen ut på et lett melet bakebord. Del den i 12 like store emner. Trill hvert emne til en bolle. Legg dem på en stekeplate med bakepapir. Dekk de grove rundstykkene med klede, og og la etterheve til dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
- Pensle dem lett med sammenvispet egg, og dryss sesamfrø på.
- Stek rundstykkene midt i ovnen ved 220°C i ca. 10 minutter. Avkjøl på rist.
Lyst å prøve en ny variant av rundstykker neste gang? Prøv deg på Torunns grove rundstykker med bygg og havre eller våre populære havrerundstykker.