Hopp til hovedinnhold
matprat logo

Bløtkake

Ingredienser

16  porsjoner

Sukkerbrød:

  • 5 stk. egg
  • 150 g sukker
  • 150 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver

Fyll og pynt:

  • 3 dl kremfløte
  • 2 ss melis
  • ca. 1 dl melk eller eplejuice til dynking
  • 8 ss jordbærsyltetøy
  • 50 g grovhakkede valnøttkjerner
  • 1 stk. banan i skiver
  • 1 kg jordbær
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (1)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En bløtkake smaker like godt til 17. mai som til en konfirmasjon eller bursdag. Vår kake er bakt med norske egg, og det luftige sukkerbrødet er fylt med et syrlig jordbærsyltetøy, pisket krem, banan og valnøtter. Nam!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

16  porsjoner

Sukkerbrød:

  • 5 stk. egg
  • 150 g sukker
  • 150 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver

Fyll og pynt:

  • 3 dl kremfløte
  • 2 ss melis
  • ca. 1 dl melk eller eplejuice til dynking
  • 8 ss jordbærsyltetøy
  • 50 g grovhakkede valnøttkjerner
  • 1 stk. banan i skiver
  • 1 kg jordbær
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Sukkerbrød trinnbilder

 

Bruk romtempererte egg, de har en bedre piskeevne og gir en mer luftig eggedosis. Når er eggedosisen stiv nok? Skriv «Ole» med vispen, klarer du se hele navnet før eggedosisen flyter ut er den ferdig.
Sukkerbrød trinnbilder
Sukkerbrød trinnbilder
Sukkerbrød trinnbilder
Sukkerbrød trinnbilder
Sukkerbrødet kan pakkes inn i plastfolie og fryses om du ikke ønsker å fylle det med en gang.
Bløtkake trinnbilder
Bløtkake trinnbilder
Bløtkake trinnbilder
Bløtkake trinnbilder
Varier gjerne fyllet med frukter og smaker du er glad i.
Bløtkake trinnbilder
Bløtkake trinnbilder

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Harald Norvik

    Vennligst korriger oppskriften da det er noe uklart hva 6 pk kremfløte er. Kanskje det skal være dl ?

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

version:11.21.1.15427, server:MP-PRD-WEB15 20.08.2025 02:09:25 handleliste stengt