Hopp til hovedinnhold
matprat logo
VANILJEKREM

Vaniljekrem

Ingredienser

1  porsjoner
  • 8 stk. eggeplomme
  • 1 dl sukker
  • 2 stk. vaniljestang eller 1.5 ts vaniljesukker
  • 8 dl melk
  • 2 ss maisenna
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (31)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En deilig, klassisk vaniljekrem smaker godt sammen med frukt og bær. Den er også perfekt å blande med krem til pavlova og andre kaker. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

1  porsjoner
  • 8 stk. eggeplomme
  • 1 dl sukker
  • 2 stk. vaniljestang eller 1.5 ts vaniljesukker
  • 8 dl melk
  • 2 ss maisenna
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Denne oppskriften gir ca. 10 dl vaniljekrem. Ønsker du en større porsjon vaniljekrem bør du lage oppskriften i flere omganger. Eggehvitene du får til overs kan du bruke til pavlova eller pikekyss. Vaniljekrem med gelatin er bedre om du skal ha den til fyll i kaker.
 

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Cathrine Steene

    Mengde maisenna mangler i oppskriften.

    • Cecilie Maske

      Hei, Cathrine! Nå er maisennaen på plass! :-) Hilsen Cecilie, MatPrat

  • Hilde

    har høyrt at man må avkjøle vaniljekremen veldig raskt for å unngå bakterievekt pga egga og at mangen setter den rett i kjøleskapet etter den er, er kokt og tildekt med plast, men jeg liker ikke å sette varme ting rett i kjøleskapet. Kan man avkjøle den raskt i vannbad før man setter den i kjøleskapet for å unngå bakterievekst? har ikke turt å laget vaniljekrem før med tanke på at jeg ikke får avkjøler den raskt nok. og gjelder det samme når det gjelder bavaroise, creme brulle og karamellpudding, med tanke på egga?

    • Marta Ravnsborg

      Hei, Hilde! Ja, vannbad er absolutt et godt alternativ for hurtig nedkjøling. Har du mulighet til å sette den ut i kulda om vinteren er det også en mulighet. Det en ekstremt sjelden noen fare ved å spise vaniljekrem som har stått i romtempetur den korte tiden det tar å avkjøle den. Hilsen Marta, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13651, server:MP-PRD-WEB15 05.04.2025 10:37:57 handleliste stengt