Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 2 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 10 - 12 boller
Hvor lang tid tar det? 2 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 10 - 12 boller

Veganske lussekatter

Veganske lussekatter er deilige, lysende gule hveteboller uten melk og egg, som spises på Luciadagen 13. desember.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Ha mel, sukker, havredrikk og safran eller safranlake i en bakebolle. Smuldre i gjæren. Elt deigen godt for hånd eller på lav hastighet i kjøkkenmaskin i 5-8 minutter.
    Gjør som bakerne og lag safranlake dagen før du skal bake – da kommer krydderets fine farge og gode smak ekstra godt frem. Slik gjør du det: kok sukkerlake av vann og sukker. Tilsett safran, dekk til og la safranen trekke minst 3 timer eller aller helst til dagen etter.
  • Tilsett kokossmøret når deigen er nesten ferdig, og elt til du har en fin og jevn deig.
  • Dekk bollen med plast og la deigen heve til dobbelt størrelse i ca. 40 minutter.
  • Ha deigen ut på et lett melet bakebord. Trill tynne pølser, form pølsene til lussekatter og pynt med rosiner.
  • Legg lussekattene på en stekeplate kledd med bakepapir.
  • Dekk bollene med et klede, og la dem etterheve til dobbelt størrelse i ca. 20-30 minutter.
  • Stek de veganske lussekattene midt i ovnen ved 225 °C i ca. 10 minutter. Avkjøl på rist.Veganske lussekatter med ulike navn

>> Klikk her for å lese om hvorfor vi spiser lussekatter på Luciadagen.

Finn mer om samme tema:

4.3 / 5
24 stemmer