Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Veganske lussekatter

Veganske lussekatter

Ingredienser

1  porsjoner

Én porsjon gir 10-12 boller

Safranlake:

  • 0,5 dl vann
  • 25 g sukker
  • 0,25 g safran

Bolledeig:

  • 500 g hvetemel
  • 100 g sukker
  • 3 dl havremelk
  • 1 pk gjær
  • 75 g kokosolje eller kokossmør
  • 1 dl rosiner
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Veganske lussekatter er deilige, lysende gule hveteboller uten melk og egg, som spises på Luciadagen 13. desember.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

1  porsjoner

Én porsjon gir 10-12 boller

Safranlake:

  • 0,5 dl vann
  • 25 g sukker
  • 0,25 g safran

Bolledeig:

  • 500 g hvetemel
  • 100 g sukker
  • 3 dl havremelk
  • 1 pk gjær
  • 75 g kokosolje eller kokossmør
  • 1 dl rosiner
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Når deigen eltes i kjøkkenmaskin, vil temperaturen stige gradvis. Tidligere var det anbefalt å lunke væsken til 37 °C, men ved tilstrekkelig elting i maskin kan temperaturen stige for mye og gjærcellene kan dø. Elter du for hånd, eller ikke har mulighet til å elte lenge nok, vil ikke temperaturen stige så mye. Da kan væsken med fordel lunkes til 37 °C for raskere heving.

Veganske lussekatter

Oppskrift utviklet i samarbeid med Opplysningskontoret for brød og korn

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:11.21.1.15209, server:MP-PRD-WEB12 15.08.2025 07:58:27 handleliste stengt