Vegetarpizza på grillen
Med en pizzastein på grillen får du grillet vegetarpizza med deilig sprø bunn. Her er oppskriften på vegetarpizza med hvit pizzasaus, cherrytomater, rødløk og sjampinjong.
Ingredienser
Pizzadeig
1½ dl lunkent vann
¼ pakke fersk gjær
1 ss olje
¼ ts salt
3½ dl hvetemel
Topping
2 dl crème fraîche orginal, 35 %
1 ss finhakket frisk timian
¼ ts grovmalt pepper
3 friske sjampinjonger
½ rødløk
8 cherrytomater
2 ss pinjekjerner
4 stilker frisk oregano til pynt
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Rør gjæren ut i vannet og tilsett olje, mel og salt. Elt deigen godt sammen, ca. 10 minutter. Dekk bakebollen med plastfolie og la den heve til dobbel størrelse.
- Gjør klar toppingen. Bland sammen crème fraîche, finhakket timian og pepper til en pizzasaus. Kutt sjampinjong i biter, rødløk i båter og cherrytomat i to.
- Tenn på grillen. Legg en pizzastein på risten og forvarm i ca. 10 minutter.
- Når grillen er klar og deigen er ferdig hevet, form den til en rund ball og kjevle den ut på en melet overflate.
- Legg deigen på pizzasteinen, og smør på pizzasaus. Dryss på ost og legg på sjampinjong, rødløk og cherrytomater. Dryss på pinjekjerner og lukk lokket til grillen.
- La vegetarpizzaen grille til den har fått en gyllen fin skorpe og osten har smeltet, ca. 5 minutter avhengig av varme på grillen.
- Pynt vegetarpizzaen med frisk oregano før servering.
Denne pizzaen kan også stekes i stekeovn. Sett ovnen på fullt, og stek til pizzaen er gyllen.
Se også:
>> Grillet pizza med bbq-kylling
Kilde: MatPrat