Vegisterkaker
Vegisterkaker er veganske små middagskaker av bygg, blomkål og havregryn. Et supert alternativ til de som velger grønn meny på julaften.
Ingredienser
2 dl byggris eller hele bygg
700 g blomkål
2 dl havregryn
2 ts urtesalt
1 ½ ts malt ingefær
1 ½ ts revet muskatnøtt
1 ts salt
½ ts kvernet pepper
3 ss margarin eller olje til steking
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Kok bygg etter anvisning på pakken. Hell av kokevannet og la byggen dampe seg tørr. Avkjøl.
- Del blomkål i buketter (bruk stilken også) og kok den knapt mør i usaltet vann. Hell av kokevannet og avkjøl helt.
- Bland sammen alle ingrediensene til en jevn farse. Smak til med salt, pepper og krydder.
- Form ovale, lubne vegisterkaker ved hjelp av en skje.
- Varm en stekepanne med olje og stek vegisterkakene på middels varme i 2-3 minutter på hver side, til de er gylne og sprø. Hold dem varme på et fat.
Vegisterkakene kan serveres på tradisjonelt vis, med poteter, saus og tyttebærsyltetøy, eller som her, med en enkel salat av rødkål og grønnkål.
Oppskriften på vegisterkaker er fra MatPrat.