Hopp til hovedinnhold
matprat logo

Vepsebol

Ingredienser

24  porsjoner
  • 100 g mørk sjokolade, 70% kakao
  • 250 g mandler
  • 4 stk. eggehvite
  • 0,25 ts salt
  • 250 g sukker
  • 2 ts vaniljesukker
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Vepsebol er en julekake mange ønsker å ha i kakeboksen, men denne kan også nytes gjennom hele året! Oppskriften gir ca. 24 vepsebol. 

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

24  porsjoner
  • 100 g mørk sjokolade, 70% kakao
  • 250 g mandler
  • 4 stk. eggehvite
  • 0,25 ts salt
  • 250 g sukker
  • 2 ts vaniljesukker
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Vepsebol trinnbilder
Vepsebol trinnbilder
Vepsebol trinnbilder
Vepsebol trinnbilder

Vepsebol

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Kristine Sydow

    Det kan ikke stemme ar denne oppskriften skal gi 24 vepsebol? Jeg får over 40 stk, med god størrelse.

    • Cecilie Maske

      Hei, Kristine! Størrelsen kan variere noe med størrelsen på eggehvitene og også ut fra hvor luftig marengsen blir under pisking. Håper du ser på det som en bonus! Hilsen Cecilie, MatPrat

  • May Lene Bentsen

    Lagde disse for første gang i dag og de ble farlig gode! Feilet med marengsen første gang, men hadde heldigvis nok egg og sukker til et forsøk til. Lurer på hvor lenge disse er holdbare, siden de er seige i midten og ikke helt tørre? Hvordan oppbevare dem best frem mot jul?

    • Cecilie Maske

      Hei, May Lene! Så fint å høre! Du oppbevarer vepsebolene best i tett kakeboks. De vil bli litt tørrere etter hvert, men får fint an å servere for det. Lykke til! Hilsen Cecilie, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13651, server:MP-PRD-WEB11 05.04.2025 10:37:57 handleliste stengt