I utgangspunktet var halloween en takkefest fra norrøn tradisjon og keltisk folketro. Som nyttårsfeiring markerte den overgangen mellom årstidene.
I dag byr feiringen av halloween på knask eller knep, høstlige retter, kule kostymer og skremmende moro. Den store oktoberfesten øker i popularitet og er elsket av store som små.
Hva med å invitere til din egen halloweenfest? Her er våre skumleste tips, og ikke minst våre beste oppskrifter som sikrer årets feiring.
Sett opp en halloweenmeny
Kontakten med det overnaturlige var en viktig del av de gamle skikkene. Opprinnelig forestilte folk seg at de døde kunne komme tilbake til vår virkelighet på halloween. Derfor ble det bakt og satt ut mat også til dem.
God mat i skummel innpakning gir festen et ekstra løft. Lag gjerne mat i porsjonsstørrelser, så er det enklere å servere og man unngår at mange tar på den samme maten.
Start måltidet med gresskarsuppe, mumiepølser, fiskekakemumier eller gresskarpannekaker.
Fortsett med skummel bakst som pan de muertos, browniesspøkelser, marsipankledde spøkelser, monstercookies, gresskarmuffins eller gresskarvafler.
Knask som barnas konfekt og blodig popcorn kan serveres sammen med lure knep utover kvelden.
Skummel bakst
Pan de muertos serveres på den meksikanske halloweendagen og er de dødes brød. De søte bollene spises på fester, festivaler og ved gravsteder.
Uh huh! Ingen halloweenfest uten spøkelser! Hva er vel bedre enn å bake browniesspøkelser med myke marshmallows?
Du kan også bake vannbakkels med vaniljekrem forkledd som marsipankledde spøkelser.
Disse skummelt gode monstercookiesene egner seg både til gjestene og de som leker knask eller knep.
Se hvordan du lager ekstra skumle gresskarmuffins til halloween i filmen fra våre venner i MatPrat.
Stemning med gresskar
Det er viktig å skape den rette stemningen der festen skal være. Å lage gresskarlykter er morsomt å gjøre sammen både voksne og barn som forberedelse til festen eller som en aktivitet under selve festen.
Av gresskarkjøtt kan du lage en herlig gresskarsuppe med brød ved siden av eller i en suppebolle av brød. Du kan også bruke gresskarkjøttet i boller eller annen søt porsjonsbakst, som gresskarmuffins eller gresskarvafler.
Boller er alltid populært! Om du har lyst til å lage noe helt spesielt kan du lage gresskarboller. Bruk hyssing for å forme bollene til små gresskar før de stekes.