Og for å starte med dagens første måltid: Påskefrokosten, som er blitt en solid norsk tradisjon. Det er ikke så rart, for hva er vel bedre enn å starte påskekosen med en rolig frokost full av fersk bakst og godt tilbehør?
Lag gjerne en buffet og påskepynt bordet, så kan du samle kjernefamilien rundt en skikkelig god frokost. Det trenger ikke ta lang tid, den enkleste måten å komme i mål på er å kjøpe inn litt ekstra spennende pålegg og et deilig brød fra bakeriet.
Oppskrifter til påskefrokosten
Og så hører jo egg med i påsken, da. Prøv gjerne oppskriften vår på egg i rundstykker eller speilegg i brødskiva også, eller sjekk ut vår samlesak med ti gode kombinasjoner av egg og brød.
Påskebrødet er en også sterk tradisjon i mange land. I Israel baker man «Matzah», i England bys det på rosinfylte korsboller på langfredag, og i grekernes tradisjonelle påskebrød er det hele egg. Franske briocher er tilsatt rikelig med egg og smør, og passer også perfekt til påskefrokosten. Flere land har egne påskebrødtradisjoner hvor både form, innhold eller ritualer varierer.
>> Les også: Her er Norges nye påskebrød!
Andre hjemmebakte forslag for påskefrokosten er eltefritt grytebrød og eltefrie rundstykker som gjør seg nesten selv over natten. Og om du har en surdeig stående, er surdeigsbrød med havre og surdeigsbrikser godt følge til påskens eggeretter.
Turmat til påske
Enten man tar en pust i bakken i en snødekt solhelling, rusler i marka eller tar en tur langs strandkanten: Våre grove blingser er perfekte å ta med seg på tur.
Hva med å prøve den med spekeskinke og eggerøre, eller kanskje en med varmrøkt laks?
Om du får muligheten til bålkos i ferien kan vi anbefale å lune blingsene du har med, servere nystekte grove pannekaker med syltetøy eller steke pull-apart rundstykker og pinnebrød med sjokolade og nøtter. En litt mer spenstig variant er sjokoladefondant i appelsinskall. Det kan være litt utfordrende å få steketiden korrekt, men får du det til blir du garantert kåret til årets bålmester!
Nystekte vafler er alltid en slager når du vil ha påskekos, både inne og i solveggen. Server dem med rømme og syltetøy, smør og geitost, eller kanskje et lite sukkerdryss? Gå for de tradisjonelle vaflene, byggvafler med appelsin eller en av våre andre vaffeloppskrifter, uansett hvilken du velger, godt blir det.
Kaker til påske
I påsken koser vi oss gjerne litt ekstra. Enten du svinger innom bakeren for noen herlige nybakte saker eller baker noen kriminelt gode kaker selv, er påsken full av gode anledninger for søtsaker.
Sitronkaken du ser i toppen av artikkelen er rask å lage og herlig påskegul – du finner oppskriften her.
Nedenfor har vi samlet alle våre oppskrifter til påske – nyt høytiden!