Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Alle liker vafler! Her er vaffelrøren som gir perfekte vafler hver gang, og variasjonene med spennende smaker.
Det finnes alltid en anledning for nystekte vafler. Dessuten finnes det mange meninger om hva som faktisk er den beste oppskriften på vaffelrøre. Noen bruker kefir i røra, mens andre bruker bare søtmelk. Noen bruker litt gjær for å få vaflene luftige, noen bruker bakepulver, mens andre igjen sverger til natron.
Er det noen som har greie på vafler, så er det Sjømannskirken. Denne oppskriften på vaffelrøre fra Sjømannskirken i København har til og med flere ganger blitt kåret til verdens beste vaffeloppskrift.
Verdens beste vafler – fra Sjømannskirken i København
Hvor lang tid tar det?30 minutter
Hvor vanskelig er det?enkelt
Hvor mye bakst blir dette?10 - 15 vafler
Vaflene fra Sjømannskirken i København er flere ganger blitt kåret til verdens beste. Når du har smakt dem, forstår du hvorfor.
Hvor lang tid tar det?30 minutter
Hvor vanskelig er det?enkelt
Hvor mye bakst blir dette?10 - 15 vafler
Verdens beste vafler – fra Sjømannskirken i København
Vaflene fra Sjømannskirken i København er flere ganger blitt kåret til verdens beste. Når du har smakt dem, forstår du hvorfor.
Ingredienser
2 egg
1 dl sukker
2 dl skummet kulturmelk
1 ½ dl melk
1 dl vann
350 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
½ ts natron
½ ts malt kardemomme
125 g smeltet smør
slik gjør du
Vis Ingredienser
Slik gjør du
Visp egg og sukker lett og ha i skummet kulturmelk, men hold igjen en halv dl.
Bland sammen mel, kardemomme, vaniljesukker og bakepulver i en annen bolle. Bland så inn vekselsvis det tørre, vann, melk og smeltet smør.
I den siste halve dl skummet kulturmelk blander du inn natron. La natron bruse ferdig i melken før den tilsettes resten av røren. Ikke rør mye etter at natronmelken er tilsatt, for da blir vaflene seige. La røren svelle litt før steking.
Tips! Du kan erstatte kulturmelken med kefir.
Stek vaflene i varmt vaffeljern. Avkjøl på rist.
PS! Visste du at Sjømannskirken i København sliter ut seks vaffeljern i året? Det må til når man står bak oppskriften på verdens beste vafler.
Vafler med variasjoner
Vi har aldri hørt om noen som er blitt lei av vafler. Men om du av en eller annen grunn skulle oppleve behov for å bytte ut den klassiske vaffelrøren med noe annet, har vi noen forslag.
Det finnes også mange lokale variasjoner på tilbehør til vafler. De nordnorske havrevaflene spises for eksempel ofte med kokt egg og tomat. Og i Moss er det pølse i vaffel som gjelder.
Nedenfor finner du alle våre oppskrifter på vafler – finn din favoritt!
Sprø glutenfrie vafler med plantebasert alternativ til melk er knallgodt for deg som har noen allergier å ta hensyn til. Ønsker du grovere vafler kan du bytte ut noe av maisenaen i røren med glutenfrie havregryn.
Vafler er ikke bare en favoritt når det skal serveres noe ekstra godt. Det er også en perfekt måte å få brukt opp noen rester på. Noen skiver brød smuldret opp tilsatt i vafferøra bidrar både til mindre matsvinn og gode vafler.
Vafler til mormor og de åtte ungene dufter deilig av kardemomme og vanilje, og lages enkelt av ferdig havregrøt, Forfatter Anne Cath. Vestly elsket vafler, og beskrev ofte duften i sine bøker.