Snitter er ikke fullt så snobbete som kanapéene, men samtidig litt mer høytidelig enn smørbrødet. Navnet har de fått fordi skivene snittes på skrå, slik at de blir dekorative trekanter med fristende pålegg.
Er du raus med garnityr i forskjellige farger, kan fatet bli bordpynt i seg selv. Med frisk rød laks, grønne salatblader, gul eggerøre og sitron er det lett å få det til å se fristende ut.
Har du mange du skal by inn til fest, er dessuten snitter i den rimeligere enden av skalaen sammenlignet med annen festmat. Lager du dem selv og unngår det dyreste pålegget, kan gjestene bli gode og mette på deilig festmat uten at det ruinerer vertskapet.
Snitter for alle
Serverer du snitter, har du uendelig med variasjonsmuligheter. Med et godt utvalg av forskjellig brød, pålegg og garnityr vil alle finne noe de liker på fatet.
- Bruker du grovt brød og begrenser mengden remulade og majones blir de nærmest kjernesunne.
- Får du besøk av noen som har valgt vekk å spise kjøtt, kan du friste med reker eller laks.
- De som ikke er så glad i sjømat kan velge seg de med egg eller brie.
- De som ikke tåler gluten kan få snitter bakt med glutenfritt brød.
- De skikkelig middagssultne kan velge seg roastbiff eller skinkestek.
Server din egen favoritt på fatet med snitter
Nedenfor finner du fremgangsmåten for de vanligste snittene som man gjerne serverer ved høytidelige anledninger som mottagelser, konfirmasjon, dåp eller begravelser.
Det er vanlig å beregne rundt 5 snitter per person dersom man serverer dette som eneste rett.
Men la deg ikke begrense av våre forslag! Her er det bare din egen fantasi det står på. Bruk yndlingspålegget ditt som du piffer opp med garnityren – eller finn inspirasjon blant våre oppskrifter på påsmurt mat.
PS! Skal du lage skikkelig fancy brødmat? Da burde du også prøve deg på svensk smörgåstårta – eller en variant med smörgåstårta i porsjonsstykker.
Lykke til med feiringen!