Hopp til hovedinnhold
matprat logo

Sukkerbrød

Ingredienser

16  porsjoner
  • 5 stk. egg
  • 125 g sukker , gjerne finkornet
  • 125 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (18)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Et sukkerbrød er kanskje kaken de aller fleste kjenner. Luftig og flott, kan spises som det er med litt melisglasur eller fylles og bli til en lekker bløtkake eller marsipankake.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

16  porsjoner
  • 5 stk. egg
  • 125 g sukker , gjerne finkornet
  • 125 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

Sukkerbrød trinnbilder

Du trenger: egg, sukker, hvetemel og bakepulver.

trinn du kan merke av
Sukkerbrød trinnbilder
Bruk romtempererte egg, de har en bedre piskeevne og gir en mer luftig eggedosis. Når er eggedosisen stiv nok? Skriv «Ole» med vispen, klarer du se hele navnet før eggedosisen flyter ut er den ferdig.
Sukkerbrød trinnbilder
Sukkerbrød trinnbilder
Sukkerbrød trinnbilder
Sukkerbrød trinnbilder
Sukkerbrødet kan pakkes inn i plastfolie og fryses om du ikke ønsker å fylle det med en gang.

Sukkerbrød

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Evy Hellvik

    Kan man steke sukkerbrød i porsjonsformer, som f.eks muffinsformer? Vil det fungere?

    • Marta Ravnsborg

      Hei! Da vil ikke samme steketid og temperatur gjelde som i oppskriften. Anbefaler å se på fremgangsmåte for steking for muffins (eller den størrelsen du skal bruke). For store muffinsformer går jeg for 180-190 °C i 15-20 minutter - men sjekk underveis :)

  • Frøydis Walstad

    Brukte kun overvarme. Ble høy og fin. Nederste rille

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.15209, server:MP-PRD-WEB12 14.08.2025 13:33:26 handleliste stengt