Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Byggkaker med rødbetpuré - Byggmesterskap juryering Brød og korn

Byggrynskaker med rødbetepuré

Ingredienser

4  porsjoner

Byggrynskaker:

  • 2 dl byggryn
  • 6 dl grønnsakbuljong (utblandet)
  • 1 stk. løk
  • 3 båter hvitløk
  • 1 ts chilipulver
  • 2 ts malt spisskummen
  • ca. 1 dl hvetemel
  • 1 ts salt
  • 2 ss nøytral olje til steking

Rødbetepuré:

  • 150 g mørkokt rødbete
  • 0,5 stk. løk
  • 3 båter hvitløk
  • 4 ss vegansk smør
  • 0,5 stk. sitron

Til servering:

  • 50 g grønnsakschips
  • 4 stilker frisk koriander
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Byggryn kan brukes til så mye mer enn grøt og byggotto - for eksempel som her, i smakfulle vegetarkaker. Vi har formet dem som flate burgere, men de kan like gjerne formes som mindre kaker eller boller. Sammen med den knallrosa rødbetepuréen og crunchy grønnsakschips har du en super vegetarmiddag!

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

4  porsjoner

Byggrynskaker:

  • 2 dl byggryn
  • 6 dl grønnsakbuljong (utblandet)
  • 1 stk. løk
  • 3 båter hvitløk
  • 1 ts chilipulver
  • 2 ts malt spisskummen
  • ca. 1 dl hvetemel
  • 1 ts salt
  • 2 ss nøytral olje til steking

Rødbetepuré:

  • 150 g mørkokt rødbete
  • 0,5 stk. løk
  • 3 båter hvitløk
  • 4 ss vegansk smør
  • 0,5 stk. sitron

Til servering:

  • 50 g grønnsakschips
  • 4 stilker frisk koriander
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Om du har lyst til å lage dine egne grønnsakschips finner du oppskriften her.

La blandingen kakene laget av være en basisoppskrift, og varier smaken på mange ulike måter ved å bytte ut ulike ingredienser. Prøv å bruke litt revet rå rødbete istedenfor gulrot, eller tilsett litt gurkemeie og malt koriander sammen med de andre krydderne. Eller prøv en variant med friske urter og hakket vårløk.

Du kan også variere størrelse og fasong på kakene. Hva med å lage store burgere, eller små, søte boller til pasta?

Byggkaker med rødbetpuré - Byggmesterskap juryering Brød og korn

Kilde: Opplysningskontoret for brød og korn

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Frida

    Er det brukt rå rødbeter i denne oppskriften? Og hva menes med at løk og hvitløk skal moses etter at de lagt i en hurtigmikser? Synes dette var en utydelig oppskrift på mange punkter.

    • Marta Ravnsborg

      Hei, Frida! Du bør bruke sous vide, eller mørkokte, rødbeter. Det burde stått i oppskriften, beklager det 😊 Jeg legger det inn med en gang. Løk og hvitløk skal kjøres i hurtgmikser til den er most. Hilsen Marta, Matprat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13651, server:MP-PRD-WEB13 09.04.2025 08:53:06 handleliste stengt