Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Makroner med gul krem

Makroner med gul krem

Ingredienser

1  porsjoner

Gir ca. 30 makroner.

Gul krem:

  • 4 stk. eggeplomme
  • 1 dl kremfløte
  • 100 g sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 150 g smør

Makroner:

  • 150 g hasselnøtter eller mandler
  • 4 stk. eggehvite
  • 150 g melis

Pynt:

  • 50 g sjokolade
  • 5 stk. grovhakkede hasselnøtter eller mandler (kan sløyfes)
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (18)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Små nøttemakroner med gul krem - også kaldt gule bomber! Og, det er nettopp det det er, en smakseksplosjon i munnen som minner om deilig suksessterte! Glutenfrie er de forresten også! 1 porsjon gir ca. 30 stk.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

1  porsjoner

Gir ca. 30 makroner.

Gul krem:

  • 4 stk. eggeplomme
  • 1 dl kremfløte
  • 100 g sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 150 g smør

Makroner:

  • 150 g hasselnøtter eller mandler
  • 4 stk. eggehvite
  • 150 g melis

Pynt:

  • 50 g sjokolade
  • 5 stk. grovhakkede hasselnøtter eller mandler (kan sløyfes)
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Makronene kan spises med en gang, men er aller best når de har stått en dag med fyllet i. Oppbevar dem i en lufttett boks i kjøleskapet i inntil en uke, eller legg dem i fryseren.

Makroner med gul krem

Oppskriften er laget i samarbeid med Opplysningskontoret for brød og korn.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • EM

    Minus 5 stjerner! Har bakt mange makroner og suksessterter i årenes løp, men denne oppskriften er helt håpløs! Fulgte den til punkt og prikke, så jeg kan kun anta at det må være feil mål i oppskriften (når jeg har sammenliknet den med andre i etterkant). Makronmassen var altfor løs og fløt utover bakepapiret, og enda mer under steking. Jeg helte tilbake resten av massen i en bolle og tilsatte mer malte mandler - da ble den tørr men fløt fortsatt langt utover under steking. De stekte makronene ble tørre. Så var det kremen. Den ble matt og aldri stiv nok. Når jeg har fulgt andre oppskrifter før, blir den gule kremen blank og stiv. Lot den stå mange timer i kjøleskap, men også den fløt utover sine bredder når den ble sprøytet på makronene. Alt gikk til sist i søpla! Bortkastet tid og penger, MatPrat! Jeg har brukt en annen oppskrift på sukessterte (og gule bomber) flere ganger tidligere - med stor sukess! Jeg anbefaler alle å bruke en annen oppskrift enn denne.

    • Marta Ravnsborg

      Kjedelig med en dårlig opplevelse. Jeg lagde gule bomber med denne oppskriften (uten justeringer) i desember, og hadde ikke de samme utfordringene som deg. Det er viktig at marengsen blir ordentlig stiv før du blander inn mandler. Og ikke bruk for høy varme, da smelter makronene. Den gule kremen må avkjøles ordentlig før de fylles. Hilsen Marta, Matprat

  • Madeleine

    Hvor lenge er de holdbar? Og hvordan oppbevare? Mvh Madeleine

    • Marta Ravnsborg

      Hei! Inntil én uke i kjøleskapet, men lenger i fryser. Legg de i en tett boks, og med mellomleggspapir/bakepapir i mellom om du legger de oppå hverandre i fryseren. Hilsen Marta, Matprat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

version:11.21.1.13651, server:MP-PRD-WEB14 05.04.2025 15:56:02 handleliste stengt