Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no/ til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY
Hvor lang tid tar det? Over 60 minutter
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? ca. 60 kaker
Hvor lang tid tar det? Over 60 minutter
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? ca. 60 kaker

Gule bomber

Smaken av suksessterte i konfektaktig form! Disse små gule bombene har knasende nøttebunn og silkemyk smørkrem. Smakfulle og dekorative enten anledningen er jul, bursdag - eller en helt vanlig lørdag du er fysen på noe ekstra.
Skriv ut
slik gjør du
Ingredienser

Slik gjør du

  • Lag suksesskrem: Rør sammen eggeplommer, fløte, sukker og vaniljesukker. Varm det opp over middels varme til kremen tykner. Avkjøl kremen og rør inn romtemperert smør. Sett kremen kaldt til den stivner.
  • Lag små nøttemakroner: Mal hasselnøtter eller mandler i en mandelkvern, eller kjør dem til fint mel i en blender.
  • Pisk eggehviter på lav hastighet til de skummer, skru opp hastigheten og pisk til eggehviten danner myke topper. Ha i sukker litt etter litt og pisk til stiv marengs.
    Vend malte hasselnøtter eller mandler forsiktig inn i marengsen ved å bruke en slikkepott.
  • Bruk en sprøytepose og sprøyt små pletter som (ca. 2 cm i diameter) på en stekeplate dekket med bakepapir.
  • Stek de små nøttemakronene midt i ovnen på 180 °C i ca. 10 minutter.
  • La makronene bli helt avkjølt før du tar dem av bakepapiret. De skal være myke inni og sprø utenpå.
  • Montering: Fyll suksesskremen i en sprøytepose med stjerneformet tipp. Sprøyt en liten rose på halvparten av makronene og legg en makron over. Klem lett sammen.
  • Pynt: Smelt sjokolade i vannbad eller mikrobølgeovn. Fyll sjokoladen i en liten sprøytepose. Dekorer de gule bombene med striper av sjokolade. Dryss eventuelt på litt grovhakket nøtter som pynt.
    Gule bomber kan spises med en gang, men er aller best når de har stått en dag med fyllet i. Oppbevar makronene i en lufttett boks i kjøleskapet i inntil en uke eller sett dem i fryseren.

Oppskriften er utviklet i samarbeid med MatPrat.

Finn mer om samme tema:

3.9 / 5
21 stemmer
Les eller skriv kommentarer