Iskrem med rugbrødsmuler
Iskrem med rugbrødsmuler er verdens beste iskrem. Sprø og søt. Den tar litt tid å lage, men er absolutt verdt ventetiden.
Ingredienser
Brødsmuler:
100 g rugbrød
100 g sukker
Iskrem:
2 ½ dl H-melk
1 vaniljestang
6 eggeplommer
125 g sukker
2 ½ dl kremfløte
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Brødsmuler: Smelt sukker til karamell, og vend inn rugbrødsmuler. Rør godt rundt slik at sukkeret fordeler seg jevnt på alt brødet.
- Ha karamelliserte rugbrødsmuler på et bakepapirkledd stekebrett og stek i ovn på 140°C i ti minutter.
- Avkjøl rugbrødsmulene og brekk opp i små biter. Bruk eventuelt kniv.
La smeten bli kald i kjøleskapet før den settes i ismaskinen.
- Iskrem: Del vaniljestangen på langs, skrap ut frøene med en teskje og ha frø og stang i en kjele sammen med melken. Kok opp melken sakte og rør hele tiden.
- Visp sammen eggeplommer og sukker i en stor bolle. Hell deretter den varme vaniljemelken sakte oppi bollen mens du visper.
- Hell blandingen tilbake i kjelen og sett på svak varme. Rør hele tiden med en sleiv, i omtrent fem minutter, til kremen er så tykk at den legger seg som et belegg på baksiden av skjeen. Pass på at blandingen ikke blir for varm og skiller seg.
- Ha vaniljeblandingen i en kald bolle og dekk med plastfolie for å forhindre snerk. La den trekke i minst 10 minutter.
- Fjern vaniljestangen, og rør inn kremfløte. Kjør blandingen i en ismaskin.
- Ha i karamellisert, avkjølt brødsmuler når iskremen er blitt nokså tykk, rett før den er ferdig, men fortsatt litt myk.
- Kjør iskremblandingen ferdig. Server iskrem med brødsmuler på toppen.
>> På jakt etter mer kosemat? Se hvor lett du lager monkey bread muffins.
Oppskriften er utviklet i samarbeid med MatPrat.
PS! Denne oppskriften er fin for å bli kvitt brødrester. Klikk her for flere tips om hvordan du kan redusere matsvinn av brød!