Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no/ til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY

Oppskrifter

Her finner du spennende og inspirerende oppskrifter basert på brød og korn.
Vis alle Ekstra grovt Fint Grovt Halvgrovt Kategori Kornslag Måltid Sesong Type bakst
Høst Jul Påske Sommer Vår Vinter Vis alle

Pinnebrød med sjokolade og nøtter

Pinnebrød med sjokolade og nøtter er enkelt og morsomt å lage på bålet eller grillen. Denne søte versjonen passer fint som dessert.
rask
enkelt

Kalkunsmørbrød à la Waldorf

Kalkunsmørbrød à la Waldorf er en deilig smårett til jul. Govbrød og kalkunpålegg fylt med klassisk waldorfsalat av sitronmajones, selleri, ananas, druer og nøtter.
rask
enkelt

Engelsk fruktkake

Engelsk fruktkake er en klassisk julekake, og kan lages i god tid. Med rosiner, cocktailbær, nøtter, mandler, rom og julekrydder som kanel, ingefær og nellik dufter den av jul.
lang
Middels

Bløtkake med multer og karamell

Himmelsk gode porsjonskaker av sukkerbrød dynket i multesirup, fylt med klassisk multekrem, karamell og knasende hasselnøtter og havregryn.
Middels
Middels

Grovhets-kalkulator

Lurer du på hvor grovt brødet du baker er?
Test grovheten

Pepperkakerundstykker

Pepperkakerundstykker med rugmel er krydret med ingefær, pepper, nøtter og tørket frukt, og passer ekstra godt til gløgg eller ost og vin til jul.
Middels
Middels
Fint

Panforte

Panforte er en skikkelig bombe av en julekake fra Siena i Italia med mørk sjokolade, hasselnøtter, tørket frukt og honning og finrevet sitonskall. Nytes i små biter som konfekt.
rask
Middels

Fruktterte på nøttebunn

Fruktterte på nøttebunn med vaniljekrem og bær er en flott dessert i konfirmasjoner og brylluper, og utviklet av landslagskonditor Annemari Erlbeck.
Middels
Middels

Eple- og pistasjekake

Eple- og pistasjekake er en deilig og rask langpannekake med kanel, nøtter og eplebiter toppet med melisglasur. Den passer fint i bursdager og til fest.
rask
Middels