Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no/ til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY
Hvor lang tid tar det? Over 60 min
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? Fin
Hvor mye bakst blir dette? 4 porsjoner
Hvor lang tid tar det? Over 60 min
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? Fin
Hvor mye bakst blir dette? 4 porsjoner

Grillet pizza med moreller og feta

Legg en pizzastein på grillen og få grillet pizza med deilig sprø bunn. Topp den med moreller, fetaost, honning og valnøtter - og spis den til middag eller dessert.
Skriv ut
slik gjør du
Ingredienser

Slik gjør du

  • Rør gjæren ut i vannet og tilsett olje, mel og salt. Elt deigen godt sammen, ca. 10 minutter. Dekk bakebollen med plastfolie og la den heve til dobbel størrelse.
  • Gjør klar toppingen. Smuldre fetaost i mindre biter. Del moreller i to og ta ut steinen. Grovhakk valnøtter.
  • Tenn på grillen. Legg en pizzastein på risten og forvarm i ca. 10 minutter. 
  • Når grillen er klar og deigen er ferdig hevet, del deigen i to – eventuelt 4 om du ønsker små pizzaer. Form emnene til runde baller, og kjevle dem ut på en melet overflate. 
  • Forstek bunnene i flere omganger på pizzasteinen først – da blir det enklere å legge på fyll og få flere pizza ferdig stekt på samme tid. De skal bare steke et par minutter. Ha litt mel på pizzasteinen om deigen fester seg.  
  • Når bunnene er forstekte, legg på fyll. Smør på cremé fraîche, dryss på fetaost, legg på moreller og valnøtter.
  • Grill pizzaen til den har fått en gyllen fin skorpe og osten har smeltet, ca. 5 minutter avhengig av varme på grillen. 
  • Topp den grillede pizzaen med flytende honning og frisk ruccula.

Finn andre oppskrifter med lignende tema:

Les eller skriv kommentarer