Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 5 timer (over to dager)
Hvor vanskelig er det? vanskelig
Hvor mye bakst blir dette? 1 sommerkake
Hvor lang tid tar det? 5 timer (over to dager)
Hvor vanskelig er det? vanskelig
Hvor mye bakst blir dette? 1 sommerkake

Sommerkake

Sommerkake med deilig smak av sitron, rabarbra og jordbær. En frisk og god kake med nøtter og hvit sjokolade i bunnen.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

 • Mandel- og pistasjnøttbunn: Pisk sammen eggehviter og sitronsaft. (Ta vare på eggeplommene, de skal brukes i sitronkremen.) Når det skummer, ­tilsetter du siktet melis litt og litt. Pisk til stiv marengs.
 • Hakk mandler og pistasjnøtter i en food processor. Tilsett vaniljesukker, og vend blandingen ­forsiktig inn i marengsen. Grovhakk den hvite sjokoladen og vend den inn til slutt.
 • Kle en kakeform på 20 cm i diameter med bakepapir. Fyll røren i formen, og stek kaken midt i ovnen på 175 °C i ca. 25–30 minutter. Avkjøl kaken i formen.
 • Sitronkrem: Ha hele sitronen i en liten kjele og fyll på med vann til det dekker. Kok den i 35–45 minutter til den er helt myk. Ta den opp av kjelen og avkjøl den helt. Del den i to og fjern steinene. Kutt sitronene i biter med skallet på og finmos alt (skallet også) i en food processor.
 • ­Pisk egg og sukker til tykk og luftig eggedosis. Visp ca. 2/3 av sitronmosen inn i den ferdige eggedosisen.
  Tips: Ønsker du en kraftigere sitronsmak, kan du bruke all mosen.

  Sikt mel, vanilje­sukker og bakepulver og vend det forsiktig i eggedosisen. Ikke rør mer enn nødvendig, men pass på at det ikke er melklumper i røren.

 • Kle to runde ­kakeformer på 20 cm i diameter med bakepapir, og fordel røren i formene. Stek kakene på 175 °C midt i ovnen i ca. 30–40 minutter. Sjekk om kakene er gjennomstekt, dekk eventuelt med bakepapir og stek videre. Avkjøl dem helt i formene. Når kakene er ferdig avkjølt hvelver du dem forsiktig ut og deler bunnene i to.
 • Rabarbara- og jordbærsyltetøy: Vask og skrell rabarbraen om nødvendig. Skjær den i skiver. Rens jordbærene og del dem i to eller fire. Bland rabarbra og jordbær med halvparten av sukkeret i en kjele. Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene. Kok frø og vaniljestang med rabarbra og jordbær i 5–10 minutter eller til rabarbraen er mør. Skum av underveis. Bland Certo syltepulver med resten av sukkeret, rør blandingen i syltetøyet og la det koke i 3 minutter til. Avkjøl syltetøyet før det brukes i kaken.
 • Sitronkrem: Lag sitronkremen minst 3–4 timer før kaken legges sammen. Bland alle ingrediensene unntatt smøret i en kjele. Varm opp på svak varme og visp hele tiden til det tykner, ca. 10 minutter. Pass på at det ikke koker. Ta kjelen av varmen og avkjøl litt. Visp inn smøret. Avkjøl kremen i 3 timer eller helst natten over i kjøleskap.
  Tips: Har du dårlig tid kan sitronkremen settes i fryseren i 1–2 timer.
 • Mascarponekrem: Lag mascarponekremen rett før kaken skal monteres. Visp mascarponeosten og siktet melis lett sammen. Hell fløten i en tynn stråle inn i ostekremen. Pisk stivt. Vend ca. 150 gram av den ferdige sitronkremen inn i mascarponekremen. Ikke visp, men vend til alt er godt blandet.

   

 • Kandisert sitronskall: Skrell tykke, lange striper av en 1/2 sitron. Ha dem i en kjele med kokende vann. Tilsett halvparten av sukkeret og kok i 1 -2 minutter. Fordel skallet utover på et tørkepapir. Dryss over resten av sukkeret og bland godt med skallet. La ligge på et varmt sted for å tørke til det er sprøtt, gjerne over natten.

   

 • Montering: Legg ­mandel- og pistasjnøttbunnen på et kakefat. Temperer 100 gram hvit ­sjokolade og smør et jevnt lag over hele kakebunnen. Vent til sjokoladen er stivnet før du smører et tykt lag med rabarbra- og jordbærsyltetøy over.
 • Legg en sitronbunn over syltetøyet. ­Fordel et godt lag mascarpone- og sitronkrem over. Legg en ny sitron­kakebunn oppå kremen. Legg et nytt lag med syltetøy over og legg den siste sitronkakebunnen på toppen. Smør resten av mascarpone- og sitronkremen over hele kaken. Sett kaken i kjøleskapet så kremen får satt seg. 
  Tips: Den fjerde sitronbunnen kan fryses og brukes senere.
 • Dekorer kaken med makroner, jordbær, sitronskallpynt, hvit sjokolade og hakkede pistasjnøtter.
  Denne oppskriften er laget av Monica Haugen.

   

Finn mer om samme tema:

3.8 / 5
4 stemmer