Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no/ til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY
Hvor lang tid tar det? Over 60 minutter
Hvor vanskelig er det? vanskelig
Hvor mye bakst blir dette? 10 porsjoner
Hvor lang tid tar det? Over 60 minutter
Hvor vanskelig er det? vanskelig
Hvor mye bakst blir dette? 10 porsjoner

Bubble cake med peppernøtter

Bruk julens peppernøtter til å skape en fest av en bubble cake! Myk kakebunn med julekrydder og hvit sjokolademousse mellom lagene gir en fin kontrast til de sprø peppernøttene.
Skriv ut
slik gjør du
Ingredienser

Slik gjør du

  • Lag kakebunnen først: Ha egg og sukker i en bakebolle og pisk til lett eggedosis.
  • Smelt smøret og la det avkjøles.
  • Bland sammen mel, bakepulver og krydder og bland vekselvis det tørre og yoghurt inn i eggedosisen. Det er viktig at du ikke rører for mye, så bruk gjerne en håndvisp.
  • Hell i det smeltede smøret, og rør forsiktig til alt er blandet.
  • Fordel røren i tre små kakeformer (15 cm i diameter), eller stek kaken i en liten langpanneform. Husk bakepapir!
  • Stek kaken midt i ovnen på 180 °C i 25–35 minutter. Sjekk med en kakepinne eller et grillspyd i tre om kaken er ferdig stekt. Stikk i midten av kaken, fester det seg røre på pinnen må den steke litt til. Avkjøl på rist.
  • Hvis du stekte kaken i langpanneform: Stikk ut 3 runde sirkler med diameter på 14-15 cm.
  • Lag sjokolademousse: Knekk sjokolade i biter, eller finhakk den. Ha den i en skål/bolle og smelt sjokoladen over vannbad.
  • Legg gelatin i bløt i 5 minutter.
  • Pisk kremfløte til en myk og lett krem.
  • Når sjokoladen har smeltet, klem ut vannet av gelatinen og smelt den i sjokoladen.
  • Rør inn romtempererte egg.
  • Vend forsiktig den piskede kremen inn i sjokoladen (pass på at ikke sjokoladen er for varm, da kan kremen sprekke). La moussen tykne litt før du monterer kaken.
  • Montering: Legg en kakebunn ned i en kakeform på ca. 15 cm kledd med bakepapir. Ha halvparten av sjokolademoussen over i formen, legg på en ny bunn og fyll i resten av moussen, avslutt med den siste bunnen. Sett kaken kaldt til moussen stivner.
    Kaken kan gjerne stå til dagen etter før den pyntes.
  • Lag sjokoladekrem: Knekk sjokolade i biter og ha dem i en bolle. Sett bollen over en liten kjele med vann (vannbad). Obs! Bollen bør ikke komme i kontakt med vannet, da det kan bli for varmt for sjokoladen.
  • Sett kjelen på kokeplaten og la vannet småkoke. Rør i sjokoladen innimellom, og ta den av platen straks den har smeltet. Du kan også smelte sjokoladen i mikrobølgeovn.
  • Kjør romtemperert smør og melis sammen i en kjøkkenmaskin med K-visp til blandingen er luftig og lys gul, ca. 5 minutter.
  • Hell avkjølt, smeltet sjokolade i bollen og pisk til alt er godt blandet, 5-7 minutter. Obs! Er sjokoladen for varm vil kremen sprekke.
  • Pynting: Smør det meste av sjokoladekremen på kaken.
  • Pynt kaken med peppernøtter, bruk litt sjokoladekrem til å feste peppernøttene på kaken. Sprøyt eventuelt resten av sjokoladekremen mellom peppernøttene.

Finn mer om samme tema:

3.4 / 5
5 stemmer
Les eller skriv kommentarer