Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer

10 kjappe baketips

Her har vi samlet 10 kjappe baketips til deg som ønsker å komme i gang med bakingen.
Skriv ut
  1. Les oppskriften godt før du begynner å bake.
  2. Bløtlegg sammalt mel og hele korn på forhånd
  3. Vær nøyaktig når du måler opp ingrediensene. 
  4. Juster med væske hvis deigen er for fast. Unngå å justere med mel.
  5. Elt deigen lenge nok. Bruk «tyggegummitesten» for å sjekke om deigen er ferdig eltet. 
  6. La deigen heve under plast eller et klede til dobbel størrelse.
  7. Unngå trekk, og la deigen heve på en lun plass.
  8. Del deigen i like store emner for å få et jevnere stekeresultat.
  9. Sjekk om brødet er ferdig, ved å banke på undersiden. Det skal være gyllent og gi ein hul lyd når du banker.
  10. Avkjøl det nystekte bakverket på rist.