Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer

Kosthold

Opplysningskontoret for brød og korn sin samling av artikler om brød, korn og kosthold. 

Nyheter Korn og mel Kosthold Bærekraft Matpakketips

Er du grov nok i kjeften?

Vi snakker ikke om stygge gloser og et grisete språk, men om brødskiva som du stapper inn kjeften. Hvor grov er din brødskive? Når det gjelder kosthold er det akkurat det vi ønsker, mer grovhet. Grove bakverk og andre grove kornprodukter er nemlig veldig sunne!

Slik får du sunnere vaner

Hvorfor er det så utfordrende å få nye sunne vaner? Her får du våre beste tips til hvordan du får det til.

Våre groveste brød

Les hvorfor det er smart å spise mer grovt, og la deg inspirere av oppskriftene på våre groveste brød.

Ingen grunn til å unngå karbohydrater

Velger du vekk karbohydrater for å bli sunnere? Da er du på villspor, ifølge ernæringsekspertene.

Grovhets-kalkulator

Lurer du på hvor grovt brødet du baker er?
Test grovheten

Hva er FODMAP?

Blant dagens mange trenddietter og kostholdsråd virker det som at FODMAP begynner å få fotfeste hos både fagfolk og lekfolk. Det er dog ikke en slankekur eller en diett man ukritisk bør hive seg på.

5 gode grunner til å spise mer grovt

Du har sikkert fått med deg at grovbrød er sunt - men vet du hvorfor?

Putt litt gryn i tacoen

...og tre andre populære middagsretter som blir enda bedre med gryn og korn.

Fytinsyre og fytat kan være godt for helsen

Fytinsyre og fytat har fått et ufortjent dårlig rykte. Ny forskning viser vi ikke trenger å bekymre oss.