Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no/ til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY

Kornfakta

Her kan du finne fakta om korn, mel og brødvaner samt statistikk. Kort sagt, alt du trenger å vite om brød.
Vis alle Baketips Bærekraft Korn og mel Kosthold Nyheter

Gode skolemåltider gir godt miljø

Selv om politikerne er uenige om hvem som bør betale skolematen for barna, er de enige om dette: Skolemåltidet er viktig for å skape vennskap og et godt klassemiljø.

Matpakken fortjener hedersplassen

Sterkere fokus på en sunn matpakke basert på grovt brød er den raskeste og billigste veien til bærekraftig mat i skolen.

5 gode grunner til å spise mer grovt

Du har sikkert fått med deg at grovbrød er sunt - men vet du hvorfor?

Hva er FODMAP?

Blant dagens mange trenddietter og kostholdsråd, virker det som at FODMAP begynner å få fotfeste hos både fagfolk og lekfolk. Det er dog ikke en slankekur eller en diett man ukritisk bør hive seg på.

Grovhets-kalkulator

Lurer du på hvor grovt brødet du baker er?
Test grovheten

Slik får du sunnere vaner

Hvorfor er det så utfordrende å få nye sunne vaner? Her får du 4 enkle tips til hvordan du får det til.

Brød uten salt?

De tre viktigste næringskildene våre kjøtt, brød og melkeprodukter er også kilder til salt i kostholdet. Et høyt saltinntak gir økt risiko for høyt blodtrykk. Derfor jobber bakerbransjen målrettet med saltreduksjon for å bidra til bedre folkehelse.

Dette brødet gjør deg gladere

Her er 7 gode grunner til å spise mer rug.

Nordmenn spiser for lite fiber og fullkorn

3 av 4 kjenner til anbefalingene om å spise grove kornprodukter daglig, men kun 1 av 4 får i seg nok fullkorn.